Prancūzijoje sulaikytas iš kalėjimo sraigtasparniu pasprukęs kalinys | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE SULAIKYTAS IŠ KALĖJIMO SRAIGTASPARNIU PASPRUKĘS KALINYS

  • 0

Vienas prancūzų gangsteris, tris mėnesius besislapstęs po dramatiško pabėgimo iš kalėjimo sraigtasparniu, buvo sulaikytas šiaurės Prancūzijoje, trečiadienį pranešė tyrimui artimi šaltiniai.

Bėglys Redoine'as Faidas (Reduanas Faidas) buvo sulaikytas naktį iš antradienio į trečiadienį Krėjaus mieste su dar trimis vyrais, tarp kurių buvo ir jo brolis, informavo šaltiniai, patvirtinę anksčiau žiniasklaidoje pasirodžiusius pranešimus.

46 metų R. Faidas pabėgo iš kalėjimo liepos 1-ąją. Tąsyk bendrininkai jį išskraidino pagrobtu sraigtasparniu.

Nusikaltėlis recidyvistas R. Faidas buvo nuteistas 25 metus kalėti už 2010-ųjų gegužę surengto ginkluoto apiplėšimo, per kurį žuvo policininkė, organizavimą. Vyras tvirtino, kad ji žuvo atsitiktinai.

Po įspūdingo pabėgimo iš Ro kalėjimo pietrytiniame Paryžiaus pakraštyje apie 100 policijos specialistų stengėsi jį susekti.

Du vyrai, apsimetę skraidymo mokyklos mokiniais ir anksčiau jau dalyvavę pažintiniame skrydyje, grasindami ginklu privertė skraidymo sraigtasparniais instruktorių nuskraidinti juos į kalėjimą.

Išsigandęs pilotas nutupdė orlaivį kalėjimo kieme, vienintelėje šios įstaigos dalyje, neuždengtoje nuo tokių incidentų turinčiais apsaugoti tinklais.

Šis incidentas išprovokavo Prancūzijoje audringus debatus, ar šalies kalėjimų sistema yra pakankamai saugi.

Tai jau antras įspūdingas R. Faido, ne kartą nuteisto už ginkluotus apiplėšimus, pabėgimas iš kalėjimo: 2013 metais jis iš įkalinimo įstaigos Prancūzijos šiaurėje ištrūko panaudojęs dinamitą. Po šešių savaičių jis buvo sučiuptas.

R. Faidas, kuris užaugo Paryžiaus neturtingų imigrantų priemiesčiuose, kelis kartus pasirodė per televiziją ir padėjo parašyti dvi knygas apie jo gyvenimą. Jis sakė, kad jį dar vaikystėje įkvėpė amerikiečių filmai „Žmogus su randu“ (Scarface) ir „Karštis“ (Heat).

GALERIJA

  • Prancūzijoje sulaikytas iš kalėjimo sraigtasparniu pasprukęs kalinys
  • Prancūzijoje sulaikytas iš kalėjimo sraigtasparniu pasprukęs kalinys
  • Prancūzijoje sulaikytas iš kalėjimo sraigtasparniu pasprukęs kalinys
  • Prancūzijoje sulaikytas iš kalėjimo sraigtasparniu pasprukęs kalinys
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS