Prancūzijoje užkardyto išpuolio bendrininkams pateikti kaltinimai | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE UŽKARDYTO IŠPUOLIO BENDRININKAMS PATEIKTI KALTINIMAI

  • 0

Trims vyrams, kaip įtariama, parūpinusiems ginklų išpuoliui, planuotam surengti prieš pirmąjį Prancūzijos prezidento rinkimų turą, pateikti kaltinimai terorizmu, pranešė šaltinis teisme.

Dėl planuoto išpuolio Marselyje kaltinimai pateikti 24 metų čečėnų kilmės pabėgėliui bei 19 ir 35 metų broliams iš Kosovo. Penktadienį jiems buvo pateikti kaltinimai dėl teroristinio sąmokslo bei kaltinimai susiję su ginklais, sakė minėtas šaltinis.

Tyrėjai mano, kad trijulė padėjo išpuolį planavusiems įvykdyti 23 metų Clement'ui Baurui (Klemanui Baurui) ir 29 metų Mahiedine'ui Merabet (Mahjedenui Merabė) bei parūpino jiems ginklų.

Apieškoję įtariamų sąmokslininkų butą Marselyje teisėsaugininkai aptiko automatą „Uzi“, pistoletų, tris kilogramus savadarbių sprogmenų TATP ir savadarbę granatą bei „Islamo valstybės“ vėliavą.

C. Bauras ir M. Merabet praėjusį sekmadienį buvo apkaltinti planavus įvykdyti teroro išpuolį sąmokslo, bet tyrėjai dar nežino, kas buvo jų planuotas taikinys.

Praėjus dviem dienoms po jų arešto balandžio 18 d., 39 metų Karimas Cheurfi (Karimas Šerfi) Eliziejaus laukuose Paryžiuje nušovė policininką ir vėliau buvo nukautas. Šalia jo kūno buvo rastas „Islamo valstybę“ giriantis raštelis.

Prancūzijoje nuo 2015 metų sausio per virtinę džihadistų išpuolių žuvo daugiau kaip 230 žmonių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS