Prancūzijoje vairuotojas automobiliu mėgino rėžtis į karius | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOJE VAIRUOTOJAS AUTOMOBILIU MĖGINO RĖŽTIS Į KARIUS

  • 0

Prancūzijos pietryčiuose vienas vyras ketvirtadienį mėgino rėžtis automobiliu į karius, bėgiojusius prie savo kareivinių, bet nieko nesužeidė, pranešė kariškiai.

Kariuomenės atstovas pulkininkas Benoit Brulonas (Benua Briulonas) sakė naujienų agentūrai AFP, kad tas vyras pirmiausiai pagrasino grupei karių, apie 8 val. vietos (9 val. Lietuvos) laiku bėgiojusių Varso-Aljero-e-Risė miestelyje netoli Grenoblio. Vėliau jis pamėgino rėžtis mašina į kitą grupę karių, grįžtančių į kareivines po mankštos.

„Kariai sugebėjo užšokti ant šaligatvio ir nebuvo kliudyti“, – aiškino B. Brulonas.

Tuomet vairuotojas nuvažiavo dideliu greičiu.

Vietos laikraštis „Dauphine Libere“ pranešėi, kad vyras vairavo, kaip įtariama, vogtą „Peugeot 208“.

Policija apsupo įvykio vietą ir pradėjo vairuotojo gaudynes. Tuo metu kariai sustiprino kareivinių apsaugą, sakė B. Brulonas.

Šis incidentas įvyko Prancūzijoje tvyrant didelei įtampai dėl šalies pietvakariuose praeitą savaitę įvykdytos džihadisto atakos. Tąsyk 25 metų radikalizuotas vyras įsiveržė į vieną prekybos centrą ir nužudė keturis žmones, tarp jų policininką, savo noru pasidavusį užpuolikui mainais į vieną paleistą įkaitę.

Ketvirtadienį bus surengtos šių per ataką Karkasono mieste ir šalimais esančiame Trebo miestelyje nužudytų aukų, įskaitant didvyrį pareigūną Arnaud Beltrame'ą (Arno Bertraną), laidotuvės.

Per trečiadienį Paryžiuje surengtą nacionalinio pagerbimo ceremoniją prezidentas Emmanuelis Macronas (Emanuelis Makronas) pareiškė, kad A. Beltrame'o didžiausio pasiaukojimo aktas „liks įsispaudęs prancūzų širdyse“.

Maroke gimęs Prancūzijos pilietis Redouane'as Lakdimas (Reduanas Lakdimas) Karkasone pirmiausiai apšaudė grupę po rytinio bėgiojimo grįžtančių policininkų ir vieną jų sužeidė..

Per pastaruosius trejus metus jau daugiau kaip 240 žmonių žuvo Prancūzijoje per virtinę džihadistų atakų. Kai kuriais atvejais užpuolikų taikiniais tapdavo saugumo pajėgos.

Pernai balandį buvo nušautas policininkas, budėjęs Eliziejaus Laukų bulvare Paryžiuje.

Dar po keturių mėnesių vienas vyras automobilį nukreipė į grupę antiteroristinio patrulio karių Paryžiaus vakariniame priemiestyje Levelua Parė ir sužeidė šešis žmones.

GALERIJA

  • Prancūzijoje vairuotojas automobiliu mėgino rėžtis į karius
  • Prancūzijoje vairuotojas automobiliu mėgino rėžtis į karius
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS