Prancūzijos mokykloje buvo pašauti keturi žmonės: du įtariamieji suimti | KaunoDiena.lt

PRANCŪZIJOS MOKYKLOJE BUVO PAŠAUTI KETURI ŽMONĖS: DU ĮTARIAMIEJI SUIMTI

  • 0

Antras asmuo penktadienį buvo sulaikytas dėl incidento vienoje Prancūzijos vidurinėje mokykloje, kai iki dantų ginkluotas paauglys pašovė tris kitus moksleivius ir mokytoją, pranešė vienas teismo šaltinis.

 

Pareigūnai sulaikė šaudžiusio vaikino draugo brolį, nurodė šaltinis, pageidavęs likti nežinomas.

Pats įtariamas šaulys buvo suimtas tuojau po išpuolio, įvykdyto ketvirtadienį pietvakariniame Graso mieste.

Šūviai mokykloje

Moksleivis, kuriam sunkiai sekdavosi bendrauti su bendraamžiais problemų, ketvirtadienį pradėjęs šaudyti mokykloje Graso mieste Pietų Prancūzijoje sužeidė kitus tris moksleivius ir jam sutrukdyti bandžiusį direktorių, pranešė pareigūnai.

Į Alexis de Tocqueville (Aleksio de Tokvilio) mokyklą vaizdingoje šalies kvepalų sostinėje atvykusi policija greit areštavo įtariamąjį, kuris tebeturėjo ginklą ir kurį Vidaus reikalų ministerijos atstovas identifikavo kaip Killianą Barbey (Kilianą Barbė).

Nukentėjusiųjų reikalų ministrė Juliette Meadel (Žiuliet Meadel) televizijai BFM sakė, kad buvo pašauti keturi žmonės – trys moksleiviai ir mokyklos direktorius – ir kad yra dar 10 nukentėjusiųjų.

Graso prokurorė sakė, kad kai kurie nukentėjusieji patyrė „emocinį šoką“. Nė vieno sužeistojo gyvybei pavojus negresia.

Prokurorė Fabienne Atzori (Fabjan Asori) sakė, kad įtariamas jaunuolis, kuris buvo ginkluotas šautuvu, keliais pistoletais ir nedidele granata, įėjo į vieną klasę, o tada išėjo, „neradęs žmogaus ar žmonių, kurių ieškojo“.

„Šio moksleivio motyvas atrodo susijęs su blogais santykiais (tarp jo) ir kitų moksleivių šioje mokykloje, kurioje jam, regis, buvo sunku pritapti“, – sakė F.Atzori.

Pasak jos, nėra priežasčių įtarti, kad incidentas yra susijęs su terorizmu. Vienas policijos pareigūnas anksčiau sakė, kad jokių kitų įtariamųjų, regis, nėra.

Dabar tyrėjai aiškinasi, iš kur įtariamasis gavo ginklų.

Įvairūs pareigūnai skirtingai apibūdina įtariamojo amžių – 16 arba 17 metų. Vaikino „Facebook“ paskyroje rašoma, kad jis yra 16-metis.

Įtariamajam pradėjus šaudyti, kiti moksleiviai pranešė apie tai direktoriui, kuris drąsiai įsikišo ir buvo sužeistas, sakė prokurorė ir pridūrė, kad kai kurie moksleiviai šrapnelį savo kūnuose aptiko tik grįžę namo.

Švietimo ministrė Najat Vallaud-Belkacem (Nažat Valo-Belkasem), kuri ketvirtadienį apsilankė šioje mokykloje, pavadino incidentą „beprotišku trapaus jaunuolio, kuris žavėjosi šaunamaisiais ginklais, aktu“ ir sakė, kad „vos išvengėme blogiausio“.

Įtariamojo feisbuko puslapyje pilna smurtinių ir kruvinų vaizdų.

Išpuolio metu kai kurie moksleiviai pasislėpė mokykloje, o kiti buvo evakuoti. Virš mokyklos, esančios palyginti ramiame Prancūzijos kampelyje, skraidė policijos sraigtasparnis.

Policija aptvėrė rajoną, o susirūpinę gyventojai susirinko už miesto, esančio 40 km nuo Nicos, kur pernai per Bastilijos paėmimo dieną surengtą teroro išpuolį žuvo 86 žmonės.

Regiono administracijos vadovas Christianas Estrosi (Kristianas Estrozi) sakė, kad direktorius buvo sužeistas į ranką. Perspėtas dėl ginkluoto moksleivio, direktorius „bandė įsikišti (ir) pabandyti nuraminti jį, bet, deja, jam nepavyko“, pridūrė Ch.Estrosi.

18-metė moksleivė Charlotte Camel (Šarlot Kamel) naujienų agentūrai AP sakė, kad buvo mokyklos bibliotekoje, kai „įbėgo vienas mokytojas ir sušuko: „Kažkas turi ginklą, slėpkitės!“.

„Tą nuo pat pradžių ir darėme, – pasakojo mergina. – Mes visi labai panikavome. Daug galvojau apie kitus savo klasės mokinius, kurie buvo klasėje, galvojau, ar jiems viskas gerai. Galvojau apie savo draugus ir, taip pat, mokytojus.“

Išpuolis buvo įvykdytas Prancūzijoje galiojant nepaprastajai padėčiai dėl virtinės kruvinų atakų, kurias islamo ekstremistai įvykdė per dvejus pastaruosius metus.

Nors naujo incidento sąsajų su terorizmu nėra nustatyta, „visa tai pateisina nepaprastąją padėtį“, sakė prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas), kuris pridūrė, kad ji galios iki liepos 15 dienos, kaip planuota.

GALERIJA

  • Prancūzijos mokykloje buvo pašauti keturi žmonės: du įtariamieji suimti
  • Prancūzijos mokykloje buvo pašauti keturi žmonės: du įtariamieji suimti
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS