Prie Estijos krantų rastas kateris su dviem mirusiais suomiais | KaunoDiena.lt

PRIE ESTIJOS KRANTŲ RASTAS KATERIS SU DVIEM MIRUSIAIS SUOMIAIS

  • 0

Estijos pakrantėje netoli Talino šeštadienį rastame kateryje aptikti dviejų Suomijos piliečių lavonai.

Laivelis buvo rastas Mūgos įlankoje netoli didžiausio Estijos uosto. Manoma, kad abu suomiai galėjo mirtinai apsinuodyti smalkėmis.

„Ant vairinėje rastų vyrų kūnų nėra smurto ženklų, bet aptikome apsinuodijimo smalkėmis požymių. Kai (kateris) buvo rastas, vairinė buvo prisipildžiusi (anglies viendeginio) dujų“, – sakė pakrančių apsaugos centro vadovas Ivaras Treffneris (Ivaras Trefneris).

Jis pridūrė, kad tikslias incidento priežastis nustatys tyrėjai, bet preliminarūs požymiai rodo, kad įvyko nelaimingas atsitikimas.

Apie 10 val. vietos (ir Lietuvos) laiku Jūros stebėjimų centras gavo Vandens transporto departamento pranešimą, kad Mūgos įlankoje plaukęs locmanų kateris pastebėjo ant vieno borto pasvirusį laivelį be pavadinimo ir numerio, šviečiančiais navigaciniais žiburiais. Į locmanų katerio signalus laivas nereagavo.

Jūrų gelbėtojų tarnyba nurodė, kad Suomijoje registruotas beveik 6 metrų ilgio kateris buvo rastas maždaug už 2 km nuo Lepnemės kaimo, o jame aptikti 1993 ir 1986 metais gimę vyrai be gyvybės ženklų.

Atplukdžius kūnus į Lepnemės prieplauką greitosios pagalbos medikai konstatavo, kad abu vyrai mirę.

I.Treffneris pabrėžė, kad laivuose privalu įrengti tinkamą ventiliaciją.

„Iš variklio pasklidusios smalkės labai pavojingos ir gali sukelti mirtį. Apsinuodijimo požymiai – galvos skausmas, svaigulys, mieguistumas ir pykinimas. Aišku, to negalima painioti su jūros liga arba girtumu“, – sakė pareigūnas.

Gairės: kateris, suomiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS