PSO: sužeistieji Gazoje miršta iš bado ir troškulio | KaunoDiena.lt

PSO: SUŽEISTIEJI GAZOJE MIRŠTA IŠ BADO IR TROŠKULIO

Gazos Ruožo šiaurėje, pasak Pasaulio sveikatos organizacijos (PSO), nebėra veikiančių ligoninių. Pacientai miršta ne tik dėl nepakankamos medicininės priežiūros, ketvirtadienį sakė PSO pagalbos koordinatorius Seanas Casey‘is. „Jie miršta iš bado ir troškulio“, – kalbėjo jis vaizdo ryšiu iš Rafos.

Visame Gazos Ruože, anot PSO atstovo Richardo Peeperkorno, iš dalies veikia tik 9 sveikatos įstaigos iš 36. Ligoninės šiaurinėje Gazos Ruožo dalyje esą nebegali atlikti operacijų ir pasirūpinti savo pacientais. Tačiau ten vis dar yra tūkstančiai žmonių, tarp jų – daug pabėgėlių.

S. Casey‘is ir komanda išvakarėse lankėsi dviejose iš šių ligoninių šiauriniame Gazos mieste. Kai kurie pacientai, patyrę sužalojimų per karą, jau daug dienų ar net savaičių laukia operacijų, sakė jis. „Pacientai rėkia iš skausmo, tačiau jie rėkia ir prašydami vandens“, – pasakojo S. Casey‘is.

PSO dar kartą pareikalavo paliaubų, kad sveikatos įstaigas būtų galima aprūpinti gyvybiškai svarbiomis prekėmis, taip pat kad pacientai skubiai galėtų būti perkelti į Egiptą.

Izraelio duomenimis, teroristinis „Hamas“ judėjimas naudoja ligonines kaip ginklų, teroristų ir įkaitų slėptuves.

Gairės: Gaza, Hamas, PSO
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

O TERORISTINĖ AMERIKA...

Toliau remia fašistinį Izraelį...

aiškinimas" raštingam", "raštingiems"

Palestiniečių valstybė yra britiškų antisemitu produktas, pagamtas prieš žydų antikolonistini judėjimą po 2 pasaulinio karo.

taigi

> Vytautas. Nepaisant jūsų mažo raštingumo drįsčiau paklausti, o kokioje valstybėje palestiniečiai esą sumąstė sukurti savo valstybę? Galima išsamiau? :)))
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS