Rasistinis išpuolis Londone: nenoriu, kad tavo koronavirusas būtų mano šalyje | KaunoDiena.lt

RASISTINIS IŠPUOLIS LONDONE: NENORIU, KAD TAVO KORONAVIRUSAS BŪTŲ MANO ŠALYJE

  • 16

Vienoje judriausių Londono gatvių prieš jaunuolį buvo įvykdytas rasistinis išpuolis – vaikinas teigia, kad į jį buvo nusitaikyta dėl koronaviruso, skelbia independent.co.uk.

Jonathanas Mokas, 23 metų studentas iš Singapūro, buvo užpultas vasario 24 dieną, apie 21.15 val., Oksfordo gatvėje.

Socialiniame tinkle „Facebook“ vaikinas pasidalijo įrašu, kuriame teigė, kad vyras, buvęs kartu su dar trim ar keturiais vyrais ir viena moterimi, pasakė kažkokią repliką apie koronavirusą

Tada kitas grupės narys rėžė: „Aš nenoriu, kad tavo koronavirusas būtų mano šalyje“. Pasakęs šiuos žodžius, vyras smogė J. Mokui į nosį.

Rasizmas nėra kvailystė – rasizmas yra neapykanta. 

Kai atvyko policija, užpuolikų grupė jau buvo pasišalinusi.

Po išpuolio nukentėjusysis buvo nugabentas į ligoninę. Nustatyta, kad J. Mokas patyrė kelis veido kaulų lūžius. Gydytojai teigė, kad vaikinui gali tekti atlikti rekonstrukcinę operaciją.

J. Mokas feisbuke paskelbė nuotraukas, darytas po užpuolimo, kuriose matyti pajuodusios akys ir kruvinas veidas. Į socialinį tinklą vaikinas įkėlė ir kitą nuotrauką, darytą kitą dieną po incidento. Joje – sužalotas veidas ir ištinusi akis.

„Met Police“ atstovas spaudai „The Independent“ sakė: „Policija tiria rasistinį išpuolį, kuris buvo įvykdytas vasario 24 d., pirmadienį, apie 21.15 val. Oksfordo gatvėje, netoli „Tottenham Court Road“ stoties“.

Policijos atstovas teigė, kad kol kas bandoma nustatyti įtariamuosius.

J. Mokas dvejus metus studijuojantis ir gyvenantis Londone, savo „Facebook“ įraše neslėpė nevilties: „Rasizmas nėra kvailystė – rasizmas yra neapykanta. Rasistai nuolat randa pasiteisinimų neapykantai išplėsti – ir šiame koronaviruso fone jie rado dar vieną pasiteisinimą “.

GALERIJA

  • Rasistinis išpuolis Londone: nenoriu, kad tavo koronavirusas būtų mano šalyje
  • Rasistinis išpuolis Londone: nenoriu, kad tavo koronavirusas būtų mano šalyje
Scanpix ir „Facebook“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Savas

Panarsykit internete,jis jau nepirma karta su fingalu,cia platinamas melagingos naujienos

Kopūstas.

Mažai gavo.

Anonimas

Dar mazai gavo!!! :-) ciurka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS