Rinkimai Indonezijoje: skaičiuodami balsus dėl pervargimo mirė 139 žmonės | KaunoDiena.lt

RINKIMAI INDONEZIJOJE: SKAIČIUODAMI BALSUS DĖL PERVARGIMO MIRĖ 139 ŽMONĖS

Po visuotinių rinkimų Indonezijoje skaičiuodami balsus dėl pervargimo mirė mažiausiai 139 žmonės. Tai trečiadienį Džakartoje pranešė ministras-koordinatorius politikos, teisingumo ir saugumo klausimais Wirantas.

„Iki šiol mirė 139 rinkimų komisijų nariai, daugiau kaip 500 gydomi ligoninėse“, - cituoja jo žodžius naujienų portalas „Kompas“. Ministras pažymėjo, kad balsų skaičiavimas tęsiamas. „Iš viso darbui rinkimų apylinkėse buvo pasitelkta daugiau kaip 7 milijonai žmonių“, - sakė Wirantas.

Kaip anksčiau pareiškė šalies Centrinės rinkimų komisijos pirmininkas Ariefas Budimanas, balandžio 17 d. surengti rinkimai buvo didžiausi pasaulyje. Indonezijos piliečiai rinko prezidentą, dvejų parlamento rūmų narius, taip pat vietos valdžios institucijų deputatus. Dėl mandatų kovojo 240 tūkstančių kandidatų, kurie pretendavo į 20 tūkstančių vietų. Rinkėjų aktyvumas siekė beveik 80 procentų. Didžiausioje pasaulyje musulmoniškoje valstybėje teisę balsuoti turi beveik 193 milijonai iš 260 milijonų šalies gyventojų. Indonezijoje buvo atidaryta daugiau kaip 813 tūkstančių rinkimų apylinkių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O

kaip tada prezidentas nuo pervargimo dar nenumire?

TvartelioZinios

cirkas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS