Rusija kaltina Ukrainą kurstant rusus padeginėti vyriausybinius pastatus | KaunoDiena.lt

RUSIJA KALTINA UKRAINĄ KURSTANT RUSUS PADEGINĖTI VYRIAUSYBINIUS PASTATUS

  • 0

Maskvos Federalinė saugumo tarnyba (FSB) penktadienį apkaltino Kyjivą manipuliuojant rusais, kad šie padegtų vyriausybinius pastatus, ir įspėjo, kad už tokius teroristiniais laikomus veiksmus skiriamos iki 19 metų laisvės atėmimo bausmės.

Nuo praėjusių metų, kai Rusija pasiuntė savo karius į Ukrainą, dažnai pranešama apie išpuolius prieš priėmimo į kariuomenę biurus ir sabotažą geležinkeliuose.

FSB perspėjo, kad Kyjivas esą bando verbuoti rusus internetu, siūlydamas greitus pinigus ir įtikinėdamas juos padegti administracinius pastatus.

Anot pareigūnų, iki šiol sulaikytiesiems visoje Rusijoje – nuo Maskvos regiono iki Rusijos Tolimųjų Rytų – buvo skirtos iki 19 metų laisvės atėmimo bausmės ir nurodė, kad teismai nagrinėja dar 22 bylas.

„Visi nusikaltėliai sulauks pelnytų ir griežtų bausmių“, – sakoma pranešime ir priduriama, kad Kyjivas taikosi į „jaunimą, pagyvenusius žmones, radikalus, marginalizuotus asmenis, taip pat nepilnamečius ir psichologinėmis ligomis sergančius gyventojus“, kurie „nesuvokia padarytų veikų sunkumo“.

Kyjivas tokių jau ne pirmąkart skelbiamų Maskvos pareiškimų nekomentavo.

Rusijoje uždrausta viešai kritikuoti Maskvos puolimą Ukrainoje.

Daugelis rusų, prisidėjusių prie padegimo išpuolių, teigė, kad jie taip elgėsi, nes smerkia puolimą Ukrainoje ir pernai Kremliaus paskelbtą mobilizaciją.

Nuo invazijos pradžios pernai vasarį už protestus prieš karą Ukrainoje buvo sulaikyti tūkstančiai rusų.

Gairės: karas Ukrainoje, Rusija, Ukraina, vyriausybinių pastatų padeginėjimas, FSB
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS