Rusija pateikė britams ultimatumą dėl Skripalių apnuodijimo tyrimo | KaunoDiena.lt

RUSIJA PATEIKĖ BRITAMS ULTIMATUMĄ DĖL SKRIPALIŲ APNUODIJIMO TYRIMO

  • 1

Maskva per Cheminio ginklo draudimo organizacijos (OPCW) techninį sekretoriatą pareikalavo Londono visiško bendradarbiavimo tiriant buvusio rusų šnipo Sergejaus Skripalio ir jo dukters apnuodijimą Solsberyje ir nurodė, kad laukia atsakymo per 10 dienų, pareiškė užsienio reikalų ministro pavaduotojas Sergejus Riabkovas.

Britanija kaltina Rusiją dėl buvusio rusų dvigubo agento S. Skripalio ir jo duktės Julijos apnuodijimo kovo 4 dieną pietiniame Anglijos Solsberio mieste Sovietų Sąjungoje pagaminta nervus paralyžiuojančia medžiaga. Rusija neigia bet kokias sąsajas su šia ataka.

„Atkreipėme dėmesį į informaciją apie šiandienos trumpą spaudos konferenciją britų pasiuntinybėje Maskvoje, eilinį kartą pademonstravusią, kad kolegos britai visiškai ignoruoja realią situaciją ir nenori atsakyti į ... dešimtis klausimų, kuriuos mes oficialiai užduodame pateikdami notas (britų) Užsienio reikalų ministerijai, tų klausimų pareiškimu atitinkamais formatais. Ir, žinoma, matome eilinį bandymą ne vien suklaidinti Maskvos diplomatinį korpusą, bet ir indoktrinuoti tuos, kurie buvo pakviesti į trumpą spaudos konferenciją pasiuntinybėje Maskvoje“, – naujienų agentūrai „Interfax“ sakė S. Riabkovas.

„Toliau platinamas melas, tas melas dauginasi, ant vienos neteisybės dedama kita. Jeigu nagrinėji papunkčiui visa, kas, kaip mes suprantame, buvo pasakyta toje trumpoje spaudos konferencijoje, prieini prie išvados, kad kolegos britai prarado ir saiką, ir atsakomybę prieš kitus tarptautinės bendrijos narius“, – tvirtino jis.

„Mes šiandien oficialiai, OPCW techninio sekretoriato linija pagal Cheminės konvencijos IX straipsnį, ... konkrečiai jo 2 punktą, pareikalavome visiško bendradarbiavimo šioje srityje. Pažiūrėsime, ką per 10 dienų mums atsakys Londonas“, – sakė viceministras.

„Jie dabar bando kelti politinę bangą, savo retorikos decibelais tildydami proto balsą, tildydami visus raginimus, pasigirstančius ne tik Maskvoje, bet ir kitose sostinėse, išsiaiškinti šią situaciją nešališkai, ramiai, griežtai pagal (cheminio ginklo draudimo) Konvenciją. Bet šis britų riksmas... byloja, kad jie patys nėra užtikrinti ir kad visiškai nėra pagrindo tęsti šią purviną Rusijos juodinimo kampaniją“, – pareiškė rusų diplomatas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

Tai kad britai patys apnuodijo, patys ir rėkia. Išmoko iš žydų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS