33 rusai mirė išgėrę vonioms skirtos kvapiosios esencijos | KaunoDiena.lt

33 RUSAI MIRĖ IŠGĖRĘ VONIOMS SKIRTOS KVAPIOSIOS ESENCIJOS

  • 4

Rusijos Irkutsko mieste 33 žmonės mirė išgėrę vonioms skirtos kvapiosios esencijos, kurioje buvo nuodingo metanolio, pirmadienį pranešė pareigūnai.

Rusijos tyrimų komiteto vietos skyriaus atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad savaitgalį į Irkutsko ligoninę buvo atvežti 54 žmonės, išgėrę skysčio, pažymėto kaip gudobelių kvapo vonios esencija. 33 iš šių žmonių mirė.

Tyrimų komitetas pradėjo tyrimą, buvo sulaikyti du asmenys, vykdomos kratos turguose, kur buvo pardavinėjamas mirtinas produktas. Jau konfiskuota 500 l šio skysčio.

Premjeras Dmitrijus Medvedevas nurodė vyriausybei „išsiaiškinti“ šį surogatinio alkoholio klausimą ir tokių skysčių pardavinėjimą per automatinius prekybos įrenginius pavadino „absoliučia gėda“.

Pareigūnai nurodė, jog produkto etiketėje buvo perspėjimas, kad jo negalima nuryti, bet žmonės vis tiek jį „vartojo kaip alkoholį“.   Koncentruotame produkte vietoje etilo alkoholio buvo toksiško metilo alkoholio, kuris yra naudojamas variklių aušinamiesiems skysčiams gaminti, sakė tyrėjai.

Pigūs kvepalai ir veido priežiūros priemonės su alkoholiu yra pardavinėjami netaikant alkoholiniams gėrimams numatytų prekybos suvaržymų, o šiuos produktus gerti perkantys žmonės paprastai yra labiausiai nepasiturintys.

Namudinis alkoholis ir alkoholio turinčios buitinės chemijos priemonės yra populiarios visoje buvusioje Sovietų Sąjungoje – kaip pigi alternatyva legaliems alkoholiniams gėrimams. Tačiau ši alternatyva pareikalauja daug gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Jotautas

O ko jiems negerti? Vodka nuo seno buvo Rusijos nacionalinis gėrimas.Bet dabar nacija kiek pasviro. 5 miljonai atsidūrė užsienyje, kasmet tenka 1 milijonui galvelę guldyti už buteliuką. Na, jei iki milijono kelių dešimčių pritrūko, kodėl negerti langų valiklio, technikinio spirito? O čia vonioms valyti kvapnioji esencija - tikras atradimas, kvepėsi ir karste. Beje, sako Pavolgyje labai madinga į samogoną įmesti ne tik gyvatę, rupūžę, bet ir nuvėsusią žiurkę. Žinoma, gamintojo iniciatyva, sobutilninkams to nežinant. Dėl „macnumo"

Geka

Iki ko priveda fasistinis rezimas...

amen

kai kainos pakils pas mus tai musu isgerianciu ateitis ir aukos
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS