Rusijos ambasadorius: Jungtinėse Tautose dėl paliaubų Sirijoje nesusitariama | KaunoDiena.lt

RUSIJOS AMBASADORIUS: JUNGTINĖSE TAUTOSE DĖL PALIAUBŲ SIRIJOJE NESUSITARIAMA

  • 4

Rusija ketvirtadienį pareiškė, kad JT Saugumo Taryboje nesusitariama dėl 30 parų paliaubų Sirijoje, nors jų reikia humanitarinei pagalbai teikti ir sužeistųjų evakavimui.

Rusijos ambasadorius Vasilijus Nebenzia pateikė pataisų jau beveik dvi savaites aptariamam rezoliucijos projektui, kai Sirijos vyriausybės pajėgos intensyvina puolimą prieš sukilėlių kontroliuojamą Rytų Gutos anklavą.

Kaltina žiniasklaidą keliant masinę psichozę

Žiniasklaidos keliama masinė psichozė nepadeda spręsti krizės Rytų Gutoje, ketvirtadienį pareiškė V. Nebenzia.

„Subrendo būtinybė atvirai pasikalbėti apie tai, kas vyksta tame Damasko priemiestyje. Pasaulio žiniasklaidos, pastarosiomis dienomis koordinuotai tiražuojančios tuos pačius gandus, keliama masinė psichozė visiškai nepadeda suprasti situacijos“, – pareiškė jis per JT Saugumo Tarybos posėdį, skirtą aptarti situaciją Sirijos Rytų Gutoje.

Pasak V. Nebenzios, Rusija nuolat mato „baltųjų šalmų“ gelbėtojais apsimetančių (asmenų) veiklą; kaip jau seniai nustatyta, jie egzistuoja dosnių išorinių aukų dėka ir glaudžiai bendradarbiauja su teroristinėmis grupuotėmis“.

„Paprastai jie ir tampa pirminiu gerai apmokamos dezinformacijos šaltiniu“, – sako rusų diplomatas.

Jo teigimu, Maskva nori, kad JT Saugumo Tarybos rezoliucija dėl Rytų Gutos, kurią ketvirtadienį svarsto diplomatai, būtų reikšminga ir realistiška.

V. Nebenzia sakė parengęs pataisų jau beveik dvi savaites aptariamam rezoliucijos projektui, kai Sirijos vyriausybės pajėgos intensyvina puolimą prieš sukilėlių kontroliuojamą Rytų Gutos anklavą.

Jo nuomone, dabartinis JT Saugumo Tarybos rezoliucijos projektas dėl paliaubų Rytų Gutoje yra utopinis ir juo siekiama apšmeižti Rusiją.

„Norėčiau sužinoti: ar šios iniciatyvos autoriai tikrai nesupranta jos utopinio pobūdžio, o gal jie siekia kažkokio kito tikslo, nutolusio nuo siekio padėti į bėdą patekusiems sirams?“ – klausė diplomatas.

„Deja, 2016-ųjų Rytų Alepo istorija leidžia manyti, kad teisingas antras (variantas). (Dokumento) tikslas yra išprovokuoti skandalą, kad padidėtų tarptautinis spaudimas Sirijos valdžiai ir būtų apšmeižta Rusija“, – sakė V. Nebenzia.

Diplomatai dvi savaites derėjosi dėl Kuveito ir Švedijos parengto rezoliucijos projekto, pagal kurį reikalaujama paskelbti karo nualintame regione 30 parų paliaubas, kad būtų galima pristatyti ten humanitarinės pagalbos ir išgabenti sužeistuosius.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

klumpė

Rusams tai ginklu bandymo poligonas! Baisu. Jie ruosiasi.

vitia

kue rusai ten karas karas jau nuo seno zinoma paskaitykite istorijas

...

Rusija Sirijoj teisėtos vyriausybės prašymu, o kas tą anklavą ginkluoja?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS