Rusijos teismas A. Navalno bendražygei skyrė ilgą laisvės atėmimo bausmę | KaunoDiena.lt

RUSIJOS TEISMAS A. NAVALNO BENDRAŽYGEI SKYRĖ ILGĄ LAISVĖS ATĖMIMO BAUSMĘ

  • 3

Rusijos teismas penktadienį nuteisė Kseniją Fadejevą, vadovavusią uždraustai opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno organizacijai Tomsko mieste Sibire, kalėti devynerius metus, pranešė jos šalininkai.

„Teisėjas“ Chudiakovas už ekstremizmą Ksenijai Fadejevai skyrė devynerių metų laisvės atėmimo bausmę“, sakoma jos šalininkų „Telegram“ kanale.

„Žinoma, gynyba pateiks apeliaciją aukščiausios instancijos teismui“, – priduriama jame.

Ji buvo kaltinama „ekstremistinės bendruomenės organizavimu“ ir „dalyvavimu ne pelno organizacijos, pažeidžiančios piliečių teises, veikloje“.

Prokurorai prašė nuteisti K. Fadejevą dešimčiai su puse metų laisvės atėmimo bausme.

BBC Rusijos redakcija, remdamasi K. Fadejevos šalininkų grupe, pranešė, kad Tomsko teismo teisėjas Dmitrijus Chudiakovas primygtinai reikalavo, kad posėdžiai vyktų nuo ryto iki vėlyvo vakaro. Posėdžiai trukdavo po dvylika valandų per dieną.

A. Navalnas 2021 metais buvo įkalintas dėl senų kaltinimų sukčiavimu, kurie, pasak jo sąjungininkų, buvo politiškai motyvuoti. Rugpjūtį teismas netoli Maskvos esančiame kalėjime jam skyrė naują devyniolikos metų laisvės atėmimo bausmę dėl kaltinimų ekstremizmu ir nurodė jį perkelti į griežtesnio režimo kalėjimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To labai

Įdomu koks jis tau tėvynės išdavikas

vyzota utele

Kazin kada ten sukils jaunimas? Negi ten visi taip uzzombinti pe de rastu klano?

Labai

teisingai padarė, visiems tėvynės išdavikam šuniškas galas

SUSIJUSIOS NAUJIENOS