Rusijos užsieniečių sulaikymo centre rastas negyvas JAV pilietis | KaunoDiena.lt

RUSIJOS UŽSIENIEČIŲ SULAIKYMO CENTRE RASTAS NEGYVAS JAV PILIETIS

Deportacijos iš Rusijos laukęs 56 metų JAV pilietis Ernestas Mitchellas rastas negyvas užsieniečių laikino sulaikymo centre Krasnodaro krašto Gulkevičių rajono Novoukrainskio kaime. Apie tai pranešė „Laisvės radijas“.

Pasak Rusijos žiniasklaidos, E. Mitchellas buvo sulaikytas lapkričio 17 dieną Sočyje dėl to, kad jo sveikatos draudimo polisas negaliojo Rusijoje. Sočio miesto teismas skyrė jam trijų tūkstančių rublių baudą ir nurodė jį deportuoti iš Rusijos, nors E. Mitchellas aiškino, kad draudimo bendrovė jį patikino, jog polisas galioja visame pasaulyje. Kitos žiniasklaidos priemonės cituoja šaltinius, teigiančius, kad E. Mitchellas tariamai bandė vykti į okupuotą Abchaziją su „nedeklaruotomis lėšomis“.

JAV pilietis buvo išsiųstas į laikino sulaikymo centrą užsieniečiams Novoukrainskyje, o po to turėjo būti deportuotas. Vėliau jo kūnas buvo rastas tualete, pranešė žiniasklaida.

Rusijos viešumoje E. Mitchello mirties priežastimi įvardijama savižudybė. Šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra.

Kaip buvo pranešta anksčiau, JAV valstybės departamentas rudenį išleido rekomendaciją visiems Amerikos piliečiams būti atsargesniems išvykus į užsienį.

Gairės: JAV pilietis, Ernestas Mitchellas, rastas negyvas, Rusija, užsieniečių laikino sulaikymo centras, Krasnodaras, pagalbos tel
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Gal

pampersinis jankiu imperijalistų bidonas nudvėsė

Špricas \\\\\.../////

Matyt pilnai įvykdė covid-19 reikalavimus.___AtA.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS