Rytų Afganistane žuvo BBC reporteris | KaunoDiena.lt

RYTŲ AFGANISTANE ŽUVO BBC REPORTERIS

  • 4

Rytų Afganistane pirmadienį, praėjus kelioms valandoms po dvigubos atakos Kabule, žuvo vienas britų transliuotojo BBC reporteris.

Tai buvo daugiausiai žurnalistų gyvybių pareikalavusi diena šioje karo nualintoje šalyje nuo 2001 metų, kai buvo nuverstas Talibano režimas.

„Su giliu liūdesiu BBC gali patvirtinti BBC Afganistano reporterio Ahmado Shaho (Ahmado Šacho) mirtį per anksčiau šiandien surengtą ataką“, – sakoma BBC pasaulio tarnybos direktoriaus Jamie Anguso (Džeimio Anguso) pranešime.

Ataka įvyko neramioje rytinėje Chosto provincijoje, besiribojančioje su Pakistanu.

Pirmadienio rytą Kabule buvo įvykdytas dvigubas mirtininkų sprogdintojų išpuolis, nusinešęs mažiausiai 25 žmonių, tarp jų – aštuonių žiniasklaidos darbuotojų gyvybes. Tarp šių sprogdinimų aukų buvo ir naujienų agentūros AFP pagrindinis fotonaujienų žurnalistas Kabule Shahas Marai (Šahas Marajis). Atsakomybę už šiuos išpuolius prisiėmė džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS).

BBC nenurodė, kokiomis aplinkybėmis žuvo A. Shahas.

29 metų žurnalistas BBC Afganistano tarnyboje dirbo daugiau kaip metus, sakė J. Angusas. Ši televizija transliuoja puštūnų ir persų kalbomis – dažniausiai vartojamomis Afganistane.

A. Shahas „jau pademonstravo esantis itin gabus žurnalistas; jis buvo gerbiamas ir populiarus komandos narys“, teigė J. Angusas.

„Tai yra gniuždanti netektis; siunčiu savo nuoširdžiausią užuojautą Ahmado Shaho draugams ir artimiesiems bei visai BBC Afganistano komandai. Darome viską, ką galime, kad paremtume jo šeimą šiuo itin sudėtingu metu“, – pranešime sakė BBC pasaulio tarnybos vadovas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

idomu

Ar kad dar 30 žuvo pox?

SAIDUI

jeigu tau rupi Skipaliai----vaziuok pas Putina ir klausk,,,,,cia tavo draugas negi nesake tau toks ir draugas-----

SAidas

Kur dingo Skripaliai??????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS