S. Lavrovas pranešė, kad Alepe nutraukti antskrydžiai | KaunoDiena.lt

S. LAVROVAS PRANEŠĖ, KAD ALEPE NUTRAUKTI ANTSKRYDŽIAI

  • 0

Sirijos kariuomenė nutraukė atakas Alepe, kad civiliai galėtų evakuotis, ketvirtadienį pranešė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Šiandien galiu jums pasakyti, kad Sirijos kariuomenė sustabdė kovines operacijas rytiniame Alepe, nes vyksta didžiulė civilių evakuacijos operacija“, – Rusijos naujienų agentūros citavo jo žodžius, pasakytus Hamburge, Vokietijoje, kur vyksta Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) susitikimas.

„Eis 8 000 evakuojamų asmenų kolona“, kuri keliaus penkis kilometrus, pridūrė S.Lavrovas.

Tuo tarpu Vašingtone Baltųjų rūmų atstovas Joshas Earnestas (Džošas Ernestas) sakė, kad šis pareiškimas „rodo, kad gali nutikti kažkas teigiama“.

S.Lavrovas pareiškė, kad šeštadienį Ženevoje JAV ir Rusijos vyks kariškių ir diplomatų derybos, kur bus „pabaigtas darbas... nustatant priemones problemoms spręsti rytų Alepe“.

Per šias derybas bus nagrinėjami planai, kaip evakuoti norinčius išvykti sukilėlių kovotojus ir civilius, sakė Rusijos diplomatijos vadovas.

S.Lavrovas ketvirtadienį trumpai kalbėjosi su savo kolega amerikiečiu Johnu Kerry (Džonu Keriu) ESBO susitikimo kuluaruose, tačiau JAV diplomatijos vadovas nurodė, kad nebuvo padaryta jokios pažangos ar sprendimų dėl Alepo.

Politikai buvo susitikę ir ankstesnį vakarą Hamburge, tačiau jiems nepavyko susitarti dėl kovų nutraukimo bei Alepo sukilėlių ir civilių evakuacijos plano.

Rusijos ir Irano remiamos Sirijos kariuomenės puolami sukilėliai baigia prarasti paskutines savo tvirtoves.

Anksčiau šią savaitę šešios Vakarų valstybės, tarp jų ir JAV, pareikalavo nedelsiant nutraukti ugnį, nes Alepe vyksta humanitarinė katastrofa. Rusija ir Iranas paragintos pasinaudoti savo įtaka Sirijos režimui ir užtikrinti, kad paliaubų būtų laikomasi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS