S. Skripalio duktė sako norinti kada nors sugrįžti į Rusiją | KaunoDiena.lt

S. SKRIPALIO DUKTĖ SAKO NORINTI KADA NORS SUGRĮŽTI Į RUSIJĄ

  • 2

Julija Skripal, kuri su tėvu, buvusiu rusų šnipu Sergejumi Skripaliu kovo mėnesį Didžiojoje Britanijoje buvo apnuodyta nervus paralyžiuojančia medžiaga, trečiadienį paskelbtame vaizdo pareiškime sako, kad norėtų kada nors sugrįžti į Rusiją, bet pirmiausia turinti sustiprėti.

„Iš ligoninės buvau išrašyta balandžio 9-ąją, bet mano gydymas tęsiasi“, – vaizdo pareiškime naujienų agentūrai „Reuters“ sako Julija Skripal. Pareiškimas buvo parodytas per nacionalinę televiziją Rusijoje.

„Ateityje tikiuosi grįžti į savo šalį“, – sakė 33 metų Julija. Ji vilkėjo melsvą suknelę, ant jos kaklo aiškiai matėsi randas.

J. Skripal, kurią saugo Britanijos vyriausybė, kalbėjo rusiškai, iš neskelbiamos vietos. Pradėdama kalbėti ji šypsojosi.

„Man vis dar suku susitaikyti su mintimi, kad patyrėme tokią ataką“, – sakė moteris ir nurodė, kad komos būsenos išbuvo 20 dienų.

„Atsibudusi sužinojau, kad mes abu buvome apnuodyti, – sakė ji. – Faktas, kad tam buvo panaudota nervus paralyžiuojanti medžiaga, šokiruoja. Mums labai pasisekė, kad išgyvenome šį bandymą nužudyti.“

Ji sakė esanti dėkinga Rusijos diplomatams už paramą, bet šiuo etapu „nėra pasirengusi“ priimti Rusijos ambasados pagalbą.

„Nenoriu leistis į detales, tik norėčiau pasakyti, kad gydymas buvo invazinis ir labai slegiantis“, – sakė J. Skripal.

Tai jos pirmas pasirodymas žiniasklaidai po apnuodijimo kovo 4 dieną Anglijos Solsberio mieste.

„Stengiuosi rūpintis šia diena ir noriu padėti tėvui, kol jis visiškai pasveiks“, – sakė ji.

„Mano gyvenimas apsivertė aukštyn kojomis ir šiuo metu bandau susitaikyti su neįtikimais savo gyvenimo pasikeitimais, fiziniais ir emociniais“, – pažymėjo Julija. Ji paragino visus gerbti jos šeimos privatumą ir padėkojo visiems padėjusiems žmonėms.

„Mano prioritetas lieka mano ir mano tėvo pasveikimas“, – sakė ji.

Rusijos ambasadorius Londone Aleksandras Jakovenka ne kartą reikalavo galimybės susitikti su J. Skripal.

Po jos vaizdo pareiškimo Rusijos ambasada Londone paskelbė, jog džiaugiasi matydama, kad J. Skripal „sveikata gera“, tačiau užsiminė, kad ji Britanijoje gali būti laikoma prieš jos valią, ir tvirtino, kad rusų diplomatams reikia su ja pasimatyti.

„Jungtinė Karalystė privalo suteikti mums galimybę tiesiogiai pasikalbėti su Julija, norint užtikrinti, kad ji nėra laikoma prieš savo valią ir pareiškimus daro be prievartos, – pareiškė ambasada. – Kol kas turime pagrindo įtarti, kad yra priešingai.“

Ambasada užsiminė, kad J. Skripal pareiškimas rusų kalba buvo išverstas iš anglų kalbos, o tai esą rodytų, kad jai buvo nurodyta, ką sakyti.

Skripalių apnuodijimas išprovokavo piktą diplomatinį Maskvos ir Londono ginčą. Britanija teigia, kad prieš Skripalius buvo panaudota Sovietų Sąjungoje pagaminta nervus paralyžiuojanti medžiaga „Novičiok“.

Maskva kategoriškai neigia kaip nors susijusi su šiuo apnuodijimu.

GALERIJA

  • S. Skripalio duktė sako norinti kada nors sugrįžti į Rusiją
  • S. Skripalio duktė sako norinti kada nors sugrįžti į Rusiją
  • S. Skripalio duktė sako norinti kada nors sugrįžti į Rusiją
  • S. Skripalio duktė sako norinti kada nors sugrįžti į Rusiją
  • S. Skripalio duktė sako norinti kada nors sugrįžti į Rusiją
  • S. Skripalio duktė sako norinti kada nors sugrįžti į Rusiją
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Taip

Komentatoriui.... žinant.....tu net nežinai koks ir kaip gydo užsienį ,tu net nežinai kokios aukštumos Rusijoje visos tehnologijos iš Rusijos,o šiaip šitos merguzeles jau seniai nėra skrypaliai pakavoti amžiams

...

Žinant kas išties kėsinos - Rusijoje saugiau; kol kas užsieny gydymas geresnis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS