Per šaudynes Las Vegaso universitete žuvo trys žmonės | KaunoDiena.lt

PER ŠAUDYNES LAS VEGASO UNIVERSITETE ŽUVO TRYS ŽMONĖS

Trečiadienį per šaudymą Las Vegaso universitete žuvo trys žmonės, dar vienas buvo sunkiai sužeistas, pranešė policija, įtariamasis taip pat negyvas.

Šaudynės Nevados universitete netoli turistų knibždančio Las Vegaso lošimų centro yra naujausias toks incidentas JAV.

Policija reagavo į skambučius apie vidurdienį (22 val. Lietuvos laiku), pareigūnai sulaikė įtariamąjį universiteto miestelyje, ten šūviai aidėjo mažiausiai dviejose vietose. Televizijos filmuotoje medžiagoje buvo matyti karinio tipo policijos mašinos ir evakuojami jaunuoliai.

Praėjus trims valandoms po šaudymo, universitetas vis dar ragino žmones slėptis, kol policija vienas po kito tikrino kiekvieną pastatą, vyko tyrimas. Tą dieną universitetai rajone buvo uždaryti, buvo sustabdyti skrydžiai į netoliese esantį tarptautinį oro uostą, pranešė Federalinė aviacijos administracija.

Las Vegasas yra azartinių lošimų ir pramogų centras, kasmet pritraukiantis milijonus lankytojų. 2017 m. šiame mieste įvyko vienos daugiausiai aukų Amerikoje pareikalavusių masinių šaudynių, per muzikos festivalį pradėjęs šaudyti užpuolikas nužudė 60 žmonių.

Masinės šaudynės dažnos Jungtinėse Amerikos Valstijose, šalyje ginklų yra daugiau nei žmonių, o pastangos sumažinti jų paplitimą visada sulaukia griežto pasipriešinimo. Šiais metais šalyje užregistruota daugiau nei 600 masinių susišaudymų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS