Šiaurės Korėja įspėja Japoniją apie laukiantį neišvengiamą susinaikinimą | KaunoDiena.lt

ŠIAURĖS KORĖJA ĮSPĖJA JAPONIJĄ APIE LAUKIANTĮ NEIŠVENGIAMĄ SUSINAIKINIMĄ

  • 2

Branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja įspėjo Japoniją, kad jos laukia „neišvengiamas susinaikinimas“, jei toliau palaikys Vašingtoną.

Šį įspėjimą Pchenajanas paskelbė regione smarkiai išaugus įtampai dėl jo paleistos balistinės raketos, praskriejusios virš Japonijos.

Antradienį Šiaurės Korėjos įvykdytas vidutinio nuotolio raketos bandymas išprovokavo tarptautinį pasipiktinimą ir sulaukė daugelio valstybių, tarp jų JAV ir Japonijos, pasmerkimo.

Japonijos vyriausybės vadovas Shinzo Abe (Šindzas Abė) neslėpė įtūžio ir pareiškė, kad šis raketos bandymas sukėlė „precedento neturinčią, rimtą ir didelę grėsmę“. Jis sutarė su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) „toliau didinti spaudimą Šiaurės Korėjai“.

Šiaurės Korėjos oficiali naujienų agentūra KCNA savo komentare pasmerkė buvusią kolonijinę valdytoją ir pažymėjo: „Japonija pasiraitojusi rankoves reiškia paramą savo šeimininkės karo veiksmams, nukreiptiems prieš KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinę Respubliką)“.

Sąjungininkių glaudūs kariniai ryšiai tapo „rimta grėsme“ Korėjos pusiasaliui, ir Japonija „nenujaučia“, kad „spartina savo susinaikinimą“, rašoma trečiadienį vėlai vakare paskelbtame komentare.

Jame konkrečiai užsimenama apie Hokaido saloje, virš kurios praskriejo Šiaurės Korėjos paleista balistinė raketa, dislokuotas JAV pajėgas.

„Tarp griežčiausių KLDR atsakomųjų priemonių yra įspėjimas Japonijai, kuri elgiasi beprotiškai, nenujaučia jos laukiančio neišvengiamo susinaikinimo“ ir aklai seka Jungtinėmis Valstijomis, priduriama komentare.

Pchenjanas įspėjo, kad planuoja paleisti daugiau raketų.

Šiaurės Korėjos režimas laikosi griežto nacionalistinio kurso ir skatina visuomenės nepasitenkinimą JAV ir Japonija, laikydamas tai vienu iš būdų savo legitimumui pagrįsti.

KCNA anksčiau pranešė, kad pastarasis raketos paleidimas buvo skirtas paminėti „gėdingos“ Japonijos ir Korėjos sutarties, pagal kurią Tokijas kolonizavo Korėjos pusiasalį, pasirašymo 107-ąsias metines.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

gauruoti piderasiniai dermokratai, NELYSKIT prie S.Korejos ir gyvensit ilgai ir ,,laimingai,, kiek gali buti laimingi visuomenes isgamos.

patikslinimas

Š.Korėja ispėja Japoniją ir P. Korėją, kad jei iš jų teritorijų USA bandys vykdyti karinę intervensiją, tai jų , kaip agresoriaus sąjungininkių laukia neišvengiamas sunaikinimas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS