Sirijoje per aviacijos smūgius turguje žuvo 53 žmonės | KaunoDiena.lt

SIRIJOJE PER AVIACIJOS SMŪGIUS TURGUJE ŽUVO 53 ŽMONĖS

  • 0

Šiaurės Sirijoje per pirmadienio aviacijos smūgius miesto turguje žuvo mažiausiai 53 žmonės, įskaitant vaikus, nors ten galioja vadinamoji deeskalavimo zona, pranešė padėtį šalyje stebinti nevyriausybinė organizacija.

Didžiojoje Britanijoje įsikūrusi „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) sakė, jog kol kas neaišku, ar antskrydį prieš sukilėlių kontroliuojamą Ataribą įvykdė Sirijos, ar jos sąjungininkės Rusijos lėktuvai.

Pasak SOHR, miesto turgui buvo suduoti trys smūgiai. Tarp aukų yra penki vaikai ir trys policininkai.

Su naujienų agentūra AFP bendradarbiaujantis fotografas įvykio vietoje matė didžiulį nuniokojimą, apgriautų pastatų nuolaužas gatvėje ir panikos apimtus civilius, kurie nešė sužeistuosius.

Ataribas yra vakarinėje Alepo provincijoje ir priklauso deeskalavimo zonai, dėl kurios anksčiau šiais metais susitarė Sirijos sąjungininkai Rusija bei Iranas ir sukilėlius remianti Turkija.

Ši zona apima daugiausia kaimyninę Idlibo provinciją, kurią daugiausia kontroliuoja opozicijos jėgos ir džihadistų grupuotė, kuri anksčiau buvo susijusi su „al Qaeda“.

Nors vyriausybė praėjusių metų pabaigoje atkovojo Alepo miestą, sukilėlių grupių vis dar yra provincijos vakaruose.

Rusija, svarbi Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) sąjungininkė, 2015 metais pradėjo bombardavimo kampaniją, padėdama vyriausybės pajėgų operacijoms.

Nuo to laiko vyriausybė su Maskvos pagalba iš opozicijos jėgų atkovojo dideles teritorijos dalis.

Maskva vadovavo vadinamajam Astanos procesui, per kurį gegužės mėnesį buvo susitarta įkurti Sirijoje keturias vadinamąsias deeskalavimo zonas.

Jas nustačius smurtas sumažėjo, bet pavieniai susirėmimai ir bombardavimai tęsėsi, o pažadėtos sąlygos teikti humanitarinę pagalbą taip ir neatsirado.

Sirijoje nuo konflikto pradžios 2011 metų kovą jau žuvo daugiau kaip 330 tūkst. žmonių.

GALERIJA

  • Sirijoje per aviacijos smūgius turguje žuvo 53 žmonės
  • Sirijoje per aviacijos smūgius turguje žuvo 53 žmonės
  • Sirijoje per aviacijos smūgius turguje žuvo 53 žmonės
  • Sirijoje per aviacijos smūgius turguje žuvo 53 žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS