Sirijoje per kruviniausią šių metų mėnesį žuvo 3 tūkst. žmonių | KaunoDiena.lt

SIRIJOJE PER KRUVINIAUSIĄ ŠIŲ METŲ MĖNESĮ ŽUVO 3 TŪKST. ŽMONIŲ

  • 0

Sirijos kare rugsėjo mėnesį žuvo mažiausiai 3 tūkst. žmonių, tarp jų – 955 civiliai, sekmadienį pranešė padėtį šalyje stebinti organizacija „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), kuri nurodė, kad rugsėjis kol kas yra kruviniausias šių metų mėnuo.

„Daugiau kaip 70 proc. civilių žuvo per režimo ir Rusijos antskrydžius arba per (su „Islamo valstybe“ (IS) kovojančios) tarptautinės koalicijos aviacijos reidus“, – sakė Didžiojoje Britanijoje įsikūrusios organizacijos vadovas Rami Abdel Rahmanas (Ramis Abdel Rahmanas).

Rusijos aviacijos remiamos Sirijos prezidento Basharo al Assado (Bašaro Asado) pajėgos tęsia mūšį už IS kontroliuojamus rajonus rytinėje Deir az Zoro provincijoje.

JAV vadovaujamos tarptautinės koalicijos aviacija remia kurdų ir arabų aljansą, taip pat kovojantį su džihadistais jų buvusiame šiauriniame bastione Rakoje ir Deir az Zore.

Rugsėjį žuvusių žmonių skaičius yra didesnis dėl suintensyvėjusių kovų ir „tarptautinės koalicijos bei Rusijos aviacijos reidų prieš džihadistų bastionus Sirijos šiaurėje ir rytuose, taip pat – dėl padažnėjusių Rusijos ir režimo smūgių sukilėlių kontroliuojamose teritorijose“, sakė R.Abdel Rahmanas.

Tarp 955 rugsėjį žuvusių civilių yra 207 vaikai, nurodė SOHR, kuri gauna informaciją iš plataus šaltinių tinklo Sirijoje.

Organizacija nurodė, kad taip pat žuvo 738 džihadistai iš IS ir grupuotės, kuriai vadovauja buvęs „al Qaeda“ padalinys Sirijoje.

Per 2011 metais prasidėjusį Sirijos konfliktą iš viso jau žuvo daugiau kaip 330 tūkst. žmonių, milijonai gyventojų turėjo palikti savo namus. Konfliktas prasidėjo žiauriu antivyriausybinių protestų slopinimu ir virto sudėtingu karu, į kurį įsitraukė pasaulio galiūnės.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS