Sirijos pietuose įsigaliojo paliaubos | KaunoDiena.lt

SIRIJOS PIETUOSE ĮSIGALIOJO PALIAUBOS

  • 2

Sirijos pietuose, tarpininkaujant Jungtinėms Amerikos Valstijoms ir Rusijai, paskelbtos paliaubos įsigaliojo sekmadienį.

Jos buvo paskelbtos po JAV ir Rusijos prezidentų Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) ir Vladimiro Putino susitikimo Hamburge – per pirmąją D.Trumpo administracijos bei Rusijos iniciatyvą įvesti šiek tiek stabilumo karo niokojamoje Sirijoje.

Per šešerius metus karo Sirijoje nė vienos paliaubos negaliojo ilgesnį laikotarpį.

Dėl Sirijos pietų regiono kontrolės kovoja JAV remiami sukilėliai, Sirijos vyriausybės pajėgos ir „Islamo valstybės“ kovotojai.

Naujausiomis paliaubomis, prasidėjusiomis sekmadienio vidurdienį (vietos ir Lietuvos laiku) siekiama sumažinti gretimų valstybių, Izraelio ir Jordanijos, nerimą dėl prie jų sienų sutelktų Irano remiamų ir vyriausybę palaikančių pajėgų.

Šios paliaubos negalioja džihadistų grupuotei „Islamo valstybė“ (IS).

Gairės: Sirija, paliaubos, JAV, Rusija
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Chi chi chi

Pražūtingas Kremliaus propagandos poveikis Putino subinlaižių psichikai: vienas jau pusę metų, kaip katė su pūsle, laksto po visus komentarus su APKALTA, o anonimas-RUSAS, apart šlapimo nelaikymo bėdų, dar ir čiulpiku tapo.

Angliukai Rusena

Kas skaitys Vincą Mykolaitį Putiną, Kai Vladas Putinas šneka rusiškai. Ar sugrįš į gimtinę Vincas Trumpa, Kai Donaldas Trumpa jau nekalba lietuviškai....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS