Somalyje per Mogadišo viešbučio ataką žuvo 23 žmonės | KaunoDiena.lt

SOMALYJE PER MOGADIŠO VIEŠBUČIO ATAKĄ ŽUVO 23 ŽMONĖS

  • 0

Somalio saugumo pajėgos naktį baigė operaciją, per kurią buvo įveikti viešbutį Mogadiše užėmę ekstremistai, žuvo 23 žmonės.

Kapitonas Mohamedas Husseinas (Mohamedas Huseinas) sakė, kad sekmadienio rytą kariai jau kontroliuoja viešbutį, kuriame nukauti trys užpuolikai, du sučiupti gyvi.

Šeštadienį mirtininkas susprogdino užminuotą automobilį prie populiaraus „Nasa-Hablod“ viešbučio Somalio sostinėje, žuvo 23 žmonės, sužeista daugiau negu 30. Kilo susišaudymas, saugumo pajėgos kitus užpuolikus persekiojo pačiame viešbutyje; pasigirdo dar du sprogimai, vienas jų – kai mirtininkas detonavo savo sprogmenų liemenę.

Telefonu naujienų agentūrai „Associated Press“ kapitonas M. Husseinas sakė, kad iš viešbučio „Nasa-Hablod“ buvo išgelbėta 30 žmonių, tarp jų ir vienas vyriausybės ministras.

Tęsiant operaciją, per įnirtingą ekstremistų ir saugumiečių susišaudymą nukauti trys ar penki ekstremistai, sakė M.Husseinas. Kiti užpuolikai ėmė mėtyti granatas, sutemus išjungė elektrą.

Šis išpuolis surengtas praėjus dviem savaitėms po daugiau kaip 350 gyvybių nusinešusio sunkvežimio susprogdinimo judrioje Mogadišo gatvėje. Ta ataka buvo pražūtingiausia per šalies istoriją.

Svarbius taikinius Mogadiše dažniausiai atakuoja ekstremistų grupuotė „al Shabab“, kuri ir šeštadienį netrukus pareiškė, kad tai jos kovotojai yra „Nasa-Hablod“ viešbutyje.

Tarp žuvusiųjų yra ir motina su trimis vaikais, viens jų – kūdikis, visi jie nušauti šūviais į galvą, sakė M. Husseinas. Tarp kitų aukų yra Somalio policijos pulkininkas, buvęs parlamento narys, vienas buvęs vyriausybės ministras.

Vaizduose iš įvykio vietas matyti, sulamdyti automobiliai, gretimų pastatų likę tik sienos.

GALERIJA

  • Somalyje per Mogadišo viešbučio ataką žuvo 23 žmonės
  • Somalyje per Mogadišo viešbučio ataką žuvo 23 žmonės
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS