Per stiprią audrą Balkanuose žuvo kroatų ugniagesys, aukų skaičius išaugo iki 6 | KaunoDiena.lt

PER STIPRIĄ AUDRĄ BALKANUOSE ŽUVO KROATŲ UGNIAGESYS, AUKŲ SKAIČIUS IŠAUGO IKI 6

  • 0

Per stiprią audrą po užklupusios karščio bangos Balkanuose žuvo kroatų ugniagesys, o aukų skaičius išaugo iki šešių, ketvirtadienį pranešė pareigūnai.

Slovėnijoje, Kroatijoje, Bosnijoje ir Hercegovinoje bei Serbijoje avarinės tarnybos ketvirtadienį stengėsi atkurti elektros tiekimą ir išvalyti nuolaužas, likusias po trečiadienį kilusio chaoso.

Pasak meteorologų, audra, susiformavusi po labai karštų dienų, buvo itin stipri. Ekspertų teigimu, ekstremalias oro sąlygas greičiausiai skatina klimato kaita.

Europoje dėl besitęsiančios karščio bangos kilo miškų gaisrai ir buvo perspėta apie pavojų visuomenės sveikatai.

Visame Balkanų regione pareigūnai pranešė apie šimtus sužeistųjų. Kai kurie iš jų patyrė sunkias traumas dėl nuvirtusių medžių, nuplėštų stogų dalių ar kitų objektų, kuriuos nupūtė smarkus vėjas.

Tovarnike, Kroatijos rytuose, per audrą žuvo ugniagesys, pranešė jo padalinys, bet daugiau detalių nepateikė.

Dar trys žmonės trečiadienį žuvo Kroatijoje, vienas – Slovėnijoje ir vienas – Bosnijoje. Serbų policija pranešė, kad pavyko išgelbėti 40 žmonių ir užgesinti 20 gaisrų, kuriuos sukėlė perkūnija.

Dešimtys tūkstančių žmonių taip pat liko be elektros Slovėnijoje, Kroatijoje ir Serbijoje.

Sremska Mitrovicoje, Serbijos šiaurės vakaruose, įvestos nepaprastosios padėties priemonės, teigiama, kad padaryta didžiulė žala, be kita ko – apgadintas vietos ligoninės chirurgijos skyriaus stogas.

Nepaprastųjų priemonių paprastai prireikia potvynių ar panašių stichinių nelaimių atveju, kad vietos pareigūnai krizės metu galėtų pritraukti daugiau lėšų ir žmonių.

Pareigūnai įspėjo, kad prieš prasidedant kitai labai karštų orų bangai artimiausiomis dienomis gali kilti dar daugiau audrų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS