Su priklausomybe nuo vaistų kovojęs JAV reperis rastas negyvas | KaunoDiena.lt

SU PRIKLAUSOMYBE NUO VAISTŲ KOVOJĘS JAV REPERIS RASTAS NEGYVAS

  • 1

JAV reperis Macas Milleris (Makas Mileris), anksti išgarsėjęs dėl savo triukšmingo retro stiliaus hiphopo, bet kovojęs su priklausomybe nuo vaistinių preparatų ir skaudžiai išgyvenęs išsiskyrimą su popmuzikos žvaigžde Ariana Grande (Ariana Grande), mirė penktadienį, būdamas 26 metų, pranešė pareigūnai.

Prieš kelis mėnesius savo 5-ąjį albumą išleidęs ir savo muzikos brandumo palankių kritikų atsiliepimų pelnęs atlikėjas buvo rastas be sąmonės savo namuose Los Andžele. Atvykę greitosios pagalbos medikai konstatavo vyro mirtį, nurodė koronerio biuras.

Žinią apie M. Millerio mirtį patvirtino jo šeima. Jos pranešime sakoma, kad dainininkas, kurio tikrasis vardas – Malcolmas McCormickas (Malkolmas Makormikas), buvo „ryški šviesa šiame pasaulyje savo šeimai, draugams ir gerbėjams“.

Nei medikai, nei artimieji neatskleidė dainininko mirties priežasties, bet garsenybių pasaulio naujienų portalas TMZ, pirmasis paskelbęs šią žinią, citavo neįvardytus šaltinius, sakiusius, kad jis perdozavo vaistų.

M. Milleris mirė praėjus keliems mėnesiams po didelio dėmesio sulaukusių dvejus metus trukusių romantiškų ryšių su popmuzikos superžvaigžde A. Grande nutrūkimo. Daugelis teigė, kad šie santykiai reperiui teikė įkvėpimo kurti dainas.

A. Grande kaip kviestinė žvaigždė prisidėjo kuriant M. Millerio 2016 metų albumą „The Divine Feminine“. Metais vėliau reperis, užsidėjęs nuo jo įvaizdžio neatsiejamą beisbolo kepuraitę atgal atgręžtu snapeliu, pasitiko A. Grande oro uoste, kai dainininkė grįžo į Jungtines Valstijas po pražūtingos atakos, įvykdytos per jos koncertą Anglijos mieste Mančesteryje.

Gegužę, tuojau po jų išsiskyrimo, M. Milleris sudaužė savo automobilį ir buvo apkaltintas vairavęs apsvaigęs.

Tuo metu A. Grande socialiniuose tinkluose rašė, kad ilgai stengėsi padėti M. Milleriui atsikratyti priklausomybės, bet teikė, kad jų ryšiai tapo „toksiški“.

„Nesu nei auklė, nei motina – ir jokia moteris neturėtų jaustis, kad jai reikia tokia būti“, – pažymėjo ji.

A. Grande, tuojau po išsiskyrimo su M. Milleriu susižadėjusi su komiku Pete'u Davidsonu (Pitu Deividsonu), žinios apie buvusio partnerio mirtį kol kas nekomentavo, bet po virtinės ją kritikuojančių pareiškimų blokavo galimybę rašyti komentarus savo „Instagram“ paskyroje.

Neslėpė problemų

M. Milleris neslėpė, neslėpė, kad piktnaudžiavo vaistiniais preparatais, tokiais kaip stipraus poveikio sirupas nuo kosulio, gatvės žargonu vadinamas „rausvuoju gėralu“.

Apie savo priklausomybę ir trapią emocinę būseną reperis užsiminė naujausiame albume „Swimming“ ir vėliau pareiškė, kad po truputį atsikrato problemų.

„Ar vartojau narkotikus? – Taip. Bet ar esu narkomanas? – Ne“, – pareiškė jis žurnalui „Rolling Stone“ po albumo išleidimo.

Interviu žurnalui „New York“, paskelbtame likus vos kelioms dienos iki jo mirties, dainininkas teigė, kad mėgina įveikti savo neigiamas emocijas.

„Nenoriu depresijos. Noriu, kad būtų ir gerų, ir blogų dienų“, – tuomet sakė M. Milleris.

Pitsburge gimęs reperis išgarsėjo dar būdamas paauglys, internetu išleisdamas minimalistinio stiliaus muziką, pasižyminčia ankstyvajam hiphopui būdingais ritmais.

Jo kūryba pasižymi perdėto „mačo“ vyriškumo lyrika, kurioje dažnai vaizdingai apibūdinami lytiniai santykiai.

Savo debiutiniame albume „Blue Side Park“, tuomet tapusiame perkamiausiu Jungtinėse Valstijose, reperis prisistatė žodžiais: „Nesu hipsteris/Bet, mergaite, galiu sujudinti tau šlaunis.“

Vis dėlto M. Milleris mėgino palaipsniui atsikratyti savo vulgaraus įvaizdžio. Savo vėlesnėje kūryboje jis pasitelkė džiazo elementų, o vėliau šiemet planavo išvykti gastrolių drauge su Thundercatu (Tanderketu) – bosistu, grojančiu daugybės žanrų muziką – nuo eksperimentinio hiphopo iki trankiojo metalo.

Nesutarimai su būsimuoju prezidentu

2011-aisiais M. Milleris parašė dainą apie prabangų gyvenimą ir metaforiškai pavadino ją „Donald Trump“ (Donaldas Trampas).

Busimas JAV prezidentas buvo maloniai nustebintas dainos, nors apibūdino žodžius kaip „truputį sunkiai suprantamus“ ir pavadino M. Millerį „naujuoju Eminemu“ – garsiausiu baltaodžiu reperiu.

D. Trumpui netikėtai atėjus į valdžią, M. Milleris išsižadėjo dainos pagrindinės minties ir per savo koncertus pradėjo aršiai kritikuoti magnatą. D. Trumpas savo ruožtu pakeitė savo nuomonę apie dainą ir pareiškė, kad jam priklauso honoraras.

M. Millerį pagerbė tokie reperiai kaip Wizas Khalifa (Vizas Chalifa) – taip pat iš Pitsburgo kilęs dainininkas, tapęs M. Millerio mentoriu.

„Meldžiuosi už Maco šeimą ir kad jis ramiai ilsėtųsi“, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė W. Khalifa.

Reperis „Chance the Rapper“ padėkojo M. Milleriui už pagalbą karjeros pradžioje ir pavadino jį „vienų mieliausių mano pažinotų vaikinų“.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pypenas

Dabar taip vadinasi-"VAISTAI"...............?????????????????????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS