Sūnų Hitlerio garbei pavadinusiai neonacių porai – teismo kirtis | KaunoDiena.lt

SŪNŲ HITLERIO GARBEI PAVADINUSIAI NEONACIŲ PORAI – TEISMO KIRTIS

  • 5

Didžiojoje Britanijoje pirmadienį už priklausymą uždraustai britų neonacių grupuotei nuteista pora, nacių diktatoriaus Hitlerio garbei savo sūnui davusi antrąjį Adolfo vardą.

22 metų Adamas Thomasas (Adamas Tomasas) ir 38 metų Claudia Patatas (Klaudija Patatas) iš Banberio miesto pietų Anglijoje dėl narystės uždraustoje dešiniųjų radikalų organizacijoje „National Action“ (NA) buvo teisiami kartu su 27 metų Danieliu Bogunovičiumi iš Lesterio centrinėje Anglijoje.

Birmingamo Karūnos teismo prisiekusieji, supažindinti su nuotraukomis, kuriose A. Thomasas laiko savo mažylį apsirengęs Kukluksklano mantija, priėmė vienbalsį kaltinamąjį nuosprendį.

Nors teisme A. Thomasas teigė, kad šios nuotraukos „tebuvo žaidimas“, tačiau pripažino, kad yra rasistas.

Pasak prokurorų, A. Thomasas yra „fanatiškai įtikėjęs baltųjų rasės viršenybe“.

Neonacistinė grupuotė NA buvo įkurta 2013 metais. Trejais metais vėliau, praėjus pusmečiui nuo teroro akto, kai ultradešiniųjų pažiūrų ekstremistas nužudė britų parlamentarę Jo Cox (Džo Koks), ši organizacija tapo pirmąja vyriausybės uždrausta Britanijos ultradešiniųjų grupuote.

Iš „Skype“ žinučių matyti, kad A. Thomasas nepakluso lyderių raginimui išformuoti grupuotę.

„Grupuotės NA Midlandso atšaka, kurioje mūsų tėra 17-20, nusprendė tai ignoruoti ir persivadinti „Thule Combat League“, – rašė jis.

Prisiekusieji dar turi priimti sprendimą dėl kito kaltinimo A. Thomasui, susijusio su teroristų vadovo „Anarchist Cookbook“ kopijos laikymu.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

eina sau

net Vardai pavojingi tapo , iki ko nusirito zmonija.

Baba

Mano diedas Adolfas, tai ar man su juo skirtis ar perkrikštyt į Josifą ar Joselį?

neonacis

Teisingai rusu propaganda raso.kad Europos sajungoje nera jokios demokratijos.Demokratija tik vagims,aferistams,kysininkams.zydams is iskrypeliams.Visi kiti baudziami uz savo nuomones pareiskima.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS