Per susirėmimus Rytų Ukrainoje žuvo penki vyriausybės pajėgų kariai | KaunoDiena.lt

PER SUSIRĖMIMUS RYTŲ UKRAINOJE ŽUVO PENKI VYRIAUSYBĖS PAJĖGŲ KARIAI

  • 2

Rytų Ukrainoje per susirėmimus praėjusią parą žuvo penki Ukrainos ginkluotųjų pajėgų kariai, o dar keturi buvo sužeisti, penktadienį pranešė antiteroristinės operacijos štabo atstovai spaudai.

„Per praėjusią parą palei visą sąlyčio liniją iš viso buvo užfiksuoti septyni ugnies nutraukimo režimo pažeidimai iš priešininko pusės, įskaitant vieną kovinį susirėmimą. Per praėjusią parą žuvo penki ukrainiečių kariai, dar keturi patyrė sužalojimų. Vieno kario sveikatos būklė yra sunki, trijų – patenkinama“, – sakoma pranešime, penktadienio rytą paskelbtame antiteroristinės operacijos štabo spaudos centro paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Pasak Kijevo, priešininkų pusėje žuvo aštuoni kovotojai, o dar devyni buvo sužeisti.

Mūšiai suintensyvėjo tuo metu, kai Briuselyje renkasi ES ir šešių buvusių Sovietų Sąjungos valstybių lyderiai, dalyvausiantys susitikime, kuriuo siekiama sustiprinti tarpusavio ryšius, tačiau Maskvos vaidmens Ukrainos konflikte klausimas į darbotvarkę neįtrauktas.

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksandras Turčynovas sakė, kad Maskva sustiprino savo buvimą Rytų Ukrainoje, padidėjus priešpriešai tarp Kremliaus remiamų separatistų atskirų frakcijų.

Anot Kijevo antiteroristinės operacijos štabo, kariuomenė tebevaldo situaciją, bet padėtis įtempta ir vykdomi paliaubų sutarties pažeidimai.

Praėjusią parą užfiksuotas žuvusiųjų skaičius – didžiausias nuo rugpjūčio 25 dienos, kai įsigaliojo naujas taikos susitarimas, kuriuo buvo siekiama užbaigti konfliktą, nuo 2014 metų pasiglemžusį daugiau nei 10 tūkstančių gyvybių.

Anksčiau šią savaitę apsišaukėliškoje „Luhansko liaudies respublikoje“, kurios vadovybę jau seniai krečia nesutarimai, įsiplieskė neramumai.

Regiono separatistų lyderis Igoris Plotnickis atleido savo vidaus reikalų ministrą Igorį Kornetą ir apkaltino jį rezgus perversmą, bet šis pareigūnas atsisakė pasitraukti.

Penktadienį I. Plotnickio buvimo vieta vis dar nebuvo žinoma, o jo oficialus tinklalapis neveikė. Anksčiau buvo pranešta, kad jis neva pabėgo į Rusiją.

Prie separatistų prisidėjęs nacionalistinių pažiūrų Rusijos rašytojas Zacharas Prilepinas ketvirtadienį „Facebook“ rašė matęs I. Plotnickį skrendantį į Maskva. Socialiniuose tinkluose taip pat buvo dalijamasi vaizdo įrašais, kuriuose I. Plotnickis esą matomas oro uoste.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

eikit jūs naxer su savo propoganda,ten nacikus,kaip klojo,taip ir kloja,o kad nereiktų mokėt konpensacijų,tai rašo,kad arba perbėgo į donbasą,arba iš vis iš fašistinės chuntos pabėgo

Realybė

Prisigėrė asilai nepasidalijo "gorilkos" ir pradėjo "razborkes". Taikių žmonių žudykai neturi ką veikti, geria gorilka bei šaudo vieni kitus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS