Švedų lazerinis žudikas bus teisiamas Vokietijoje | KaunoDiena.lt

ŠVEDŲ LAZERINIS ŽUDIKAS BUS TEISIAMAS VOKIETIJOJE

  • 0

Švedija išdavė vieną žinomiausių savo žudikų Vokietijai, kur jis stos prieš teismą už įtariamą vienos žydės nužudymą 1992 metais, pirmadienį pranešė vyriausiasis prokuroras.

„Jis sutiko būti išsiųstas į Vokietiją“, – naujienų agentūrai AFP sakė tarptautinės prokuratūros Stokholme vyriausiasis prokuroras Kristeris Peterssonas (Kristeris Petersonas).

Švedijos žiniasklaidos pramintas „lazeriniu“, 63-ejų metų Johnas Ausoniusas (Džonas Ausonjusas) per šešis mėnesius 1991-1992 metais Švedijoje ginklu su lazeriniu taikikliu sužeidė dešimt imigrantų ir dar vieną nužudė.

Prieš beveik savaitę Vokietija jį išdavė Švedijai. Šioje šalyje jis buvo nuteistas laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausme už ginkluotus užpuolimus.

Švedijos pilietis J. Ausoniusas taip pat yra pagrindinis įtariamasis tiriant 68-metės Blankos Zmigrod nužudymą 1992 metų vasario 23 d. Frankfurte. Tačiau jis pats šiuos kaltinimus neigia.

Vieno Frankfurto restorano darbuotoją B. Zmigrod, einančią iš darbo namo, kažkas mirtinai pašovė į galvą, rašo Vokietijoje leidžiamas žydų savaitraštis „Juedische Allgemeine“.

Anot savaitraščio, J. Ausoniusas prieš moters mirtį su ja pykosi ir kaltino ją vagyste.

Vyras, kurio tikrasis vardas – Wolfgangas Alexanderis Zauggas (Volfgangas Aleksanderis Caugas), gimė Švedijoje vokietės ir šveicaro šeimoje. Pranešama, kad jis buvo apsėstas savo tapatybe ir neigė turįs užsienietiškų šaknų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS