Lavina Šveicarijos kurorte pareikalavo aukų | KaunoDiena.lt

LAVINA ŠVEICARIJOS KURORTE PAREIKALAVO AUKŲ

Antradienį Šveicarijos Alpių kurorte Krans Montanoje nuslinkus lavinai, traumas patyrė keturi žmonės, vienas iš nukentėjusiųjų yra labai sunkios būklės. Tai per spaudos konferenciją šiame miestelyje pranešė Valė kantono policijos vadovas Christianas Varone`as.

Vienas iš žmonių, nukentėjusių antradienį Šveicarijos Alpių kurorte Krans Montanoje nuslinkus lavinai, mirė Siono miesto ligoninėje. Tai trečiadienį tviteryje pranešė Valė kantono policija.

„Sunkias traumas patyręs žmogus mirė praėjusią naktį Siono ligoninėje. Tai 34 metų amžiaus Prancūzijos pilietis“, - sakoma pranešime.

Lavina užgriuvo slidžių trasą Krans Montanoje, Plen Morto rajone, antradienį po 14 valandos vietos laiku (15 valandos Lietuvos laiku). Ji buvo yra 840 metrų ilgio, 100 metrų pločio ir maždaug 4 metrų storio. Operatyviai atvykę gelbėtojai ištraukė iš sniego keturis nukentėjusiuosius ir vieną sunkiai sužeistą žmogų.

Gelbėjimo ir paieškų operacijoje dalyvavo 244 žmonės - policininkai, gelbėtojai, kariškiai ir gydytojai, taip pat buvo pasitelkti keturi sraigtasparniai.

Valė kantono prokuratūra pradėjo tyrimą. Kaip sakė regiono prokurorė Catherine Seppey, tiriamos dvi versijos: laviną galėjo sukelti patys slidininkai arba ji nuslinko pati. Atsižvelgiant į tai ir bus sprendžiamas konkrečių asmenų atsakomybės klausimas.

GALERIJA

  • Lavina Šveicarijos kurorte pareikalavo aukų
  • Lavina Šveicarijos kurorte pareikalavo aukų
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS