Tailando pareigūnas atskleidė naujų detalių apie vaikų gelbėjimo operaciją | KaunoDiena.lt

TAILANDO PAREIGŪNAS ATSKLEIDĖ NAUJŲ DETALIŲ APIE VAIKŲ GELBĖJIMO OPERACIJĄ

  • 0

Tailando urve įstrigusius vaikus ir jų futbolo trenerį būtinai reikėjo išgelbėti šią savaitę, nes deguonies lygis urve galėjo pasiekti pavojingai žemą lygį, be to, grėsmę kėlė artėjančios liūtys, sako pareigūnas.

„Anksčiau jau sakėme, kad deguonies lygis siekė vos 15 proc.“, - kitą dieną po to, kai iš urvo buvo ištraukti paskutinieji žmonės, žurnalistams sakė gelbėjimo operacijos vadovas Narongsakas Osottanakornas.

„Tačiau nesakėme, to, kad, jei deguonies lygis būtų nukritęs iki 12 proc., komanda galėjo patirti šoką ir panirti į komą, - atskleidė N. Osottanakornas. - Dar viena priežastis, kodėl juos reikėjo ištraukti kiek galima greičiau, buvo artėjantis lietus“.

Tuo metu grupė australų narų Didžiosios Britanijos žiniasklaidai trečiadienį sakė, kad antradienį vakare, praėjus vos kelioms valandoms po paskutiniųjų grupės narių išgelbėjimo, sugedo iš urvo vandenį pumpavę siurbliai.

Vaikų futbolo komandą per iškylą į urvą birželio 23-iąją užklupo vanduo. Ji buvo rasta tik po devynių dienų. Komandos gelbėjimo operacija tapo kova su oru ir laiku. Pietryčių Azijoje šiuo metu yra musoninių liūčių sezonas, per kurį pliaupia smarkus lietus.

GALERIJA

  • Tailando pareigūnas atskleidė naujų detalių apie vaikų gelbėjimo operaciją
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS