Tailando urve įstrigusių berniukų sveikata – gera, rodo filmuota medžiaga | KaunoDiena.lt

TAILANDO URVE ĮSTRIGUSIŲ BERNIUKŲ SVEIKATA – GERA, RODO FILMUOTA MEDŽIAGA

Naujoje filmuotoje medžiagoje, kurią trečiadienį paskelbė Tailando laivynas, matyti, kad urve šalies šiaurėje įstrigę ir narų surasti vaikai juokėsi į kamerą ir sakė, kad jų sveikata gera.

Karinio jūrų laivyno „ruonių“ puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtoje medžiagoje matyti 11 iš 13 įstrigusių futbolo komandos narių, parodančių kamerai tradicinį tailandietišką pasisveikinimo gestą, prisistatančių pravarde ir sakančių: „Mano sveikata gera.“

Keli berniukai matomi su folija padengtomis gelbėjimo antklodėmis šalia besišypsančio naro.

Vienos minutės klipas baigiasi linksma nata: vienas iš 12 jaunųjų futbolininkų pasako, kad per prisistatymą buvo pamirštas, ir visi ima juoktis.

Berniukai atrodo atsipalaidavę ir daug guvesni nei tuomet, kai juos surado britų narai. 12 berniukų ir jų futbolo treneris buvo surasti pirmadienio vakarą po Čiang Rajaus provincijoje esančiame urve vykusios intensyvios tarptautinės paieškų operacijos, atsidūrusios Tailando ir pasaulio dėmesio centre.

Grupė 11-16 metų amžiaus vaikų ir jų 25 metų treneris buvo rasti išsekę, bet gyvi. Jie buvo aptikti susibūrę ant vienos atbrailos užtvindyto urvo gilumoje, praėjus devynioms dienoms po to, kai potvyniui užliejus išėjimą įstrigo aklinoje tamsoje.

Antradienį jiems buvo nugabenta būtiniausių maisto ir vaistų atsargų, įskaitant labai kaloringus gelius ir paracetamolį.

Pradedamoje sudėtingoje komandos evakavimo operacijoje dalyvauja keli „ruonių“ narai ir medikai.

Tailando urvą jau svarstoma paversti turistų atrakcija

Urvas galėtų tapti turistų atrakcija, trečiadienį pareiškė Čiangrajaus provincijos gubernatorius ir gelbėjimo misijos vadovas Narongsakas Osotthanakornas.

„Dabar, kai vaikai rasti, mes galime šiek tiek atsipalaiduoti ir pasvarstyti apie kitus planus“, - sakė jis. Prieš tai jau Čiangrajaus turizmo departamento vadovė teigė, kad urvas dėl gelbėjimo akcijos tapo įdomus ir tailandiečiams, ir užsienio turistams.

Tham Luang-Khun Nam Nang Nonas driekiasi maždaug dešimt kilometrų ir yra vienas ilgiausių šalies urvų. Tačiau kadangi yra sunkiai pasiekiamas, jis mažai tyrinėtas, jame visų pirma lankosi vietiniai.

Urve bus įvestas internetas

Tailando pareigūnai, bendradarbiaudami su karinio jūrų laivyno narais stengiasi įvesti internetą užlietame urve šalies šiaurėje.

Komunikacijų technikas Phoowanartas Keawdumas (Fuvanartas Kejavdumas) trečiadienį sakė, kad įvedus internetą, bus galima telefonu susisiekti su urve įstrigusiais žmonėmis.

Pareigūnai bandė tai padaryti dar antradienį, tačiau jų įrangą sugadino vanduo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nijolė

Viešpatie,padėk,jiems sveikiems ir qyviems qrižti į namus

tai

ka ar nera akvalangu kad juos istraukt ir ko vilkina gal perbrangu?....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS