Tragiška autobuso avarija: žuvo 45 žmonės, išgyveno tik aštuonerių metų mergaitė | KaunoDiena.lt

TRAGIŠKA AUTOBUSO AVARIJA: ŽUVO 45 ŽMONĖS, IŠGYVENO TIK AŠTUONERIŲ METŲ MERGAITĖ

  • 2

Prieš Velykų savaitgalį Pietų Afrikoje įvyko autobuso avarija, per kurią iš 46 transporto priemonėje buvusių žmonių išgyveno tik aštuonerių metų mergaitė.

Pietų Afrikos prezidentas Cyrilas Ramaphosa (Sirilas Ramafosa) penktadienį pareiškė užuojautą.

Po ketvirtadienį įvykusios avarijos mergaitė buvo paguldyta į ligoninę, tačiau rimtų sužalojimų nepatyrė.

Policija pranešė, kad tiria nužudymo dėl asmens kaltės atvejį, o žuvo ir vairuotojas po to kai, kaip įtariama, nesuvaldė autobuso.

Jis nuskriejo nuo pagrindinio tilto, jungiančio du kalnų šlaitus netoli Mmamatlakalos Limpopo provincijoje, maždaug už 300 km į šiaurę nuo Johanesburgo, ir užsidegė.

Jis keliavo iš kaimyninės Botsvanos į Morijos miestelį, kur pastaraisiais metais velykinė piligrimystė ir pamaldos sutraukia daugiau nei milijoną tikinčiųjų.

Jai viskas gerai, jai suteikiama medicininė pagalba, rimtų sužalojimų ji nepatyrė.

C. Ramaphosa „pareiškė užuojautą Botsvanos Respublikai ir 45 autobuso avarijos aukų šeimoms ir draugams“, pranešė prezidento kanceliarija.

Transporto ministerijos atstovas ryšiams su žiniasklaida Vongani Chauke (Vonganis Chaukė) naujienų agentūrai AFP sakė, kad šeimos nariai „atvyksta į šalį aplankyti išgyvenusios mergaitės“.

„Jai viskas gerai, jai suteikiama medicininė pagalba, rimtų sužalojimų ji nepatyrė“, – teigė jis.

Policijos duomenimis, rasti 34 kūnai, tačiau atpažinti pavyko tik devynis, daugelis jų sudegė neatpažįstamai. Pareigūnai toliau ieško likusių vienuolikos žmonių.

Pietų Afrikos policija patvirtino, kad autobuse buvę penkiolika vyrų ir 31 moteris buvo Botsvanos piliečiai, keliavę iš Molepololės kaimo, esančio už 60 km į šiaurės vakarus nuo sostinės Gaboronės.

Transporto ministras pažadėjo atlikti išsamų tyrimą.

Botsvanos ir Pietų Afrikos vyriausybės pasižadėjo šiuo laiku dirbti išvien, sakė C. Ramaphosa po pokalbio telefonu su Botsvanos prezidentu Mokgweetsi Masisi (Mokgviciu Masisiu).

Tarp pareiškusiųjų užuojautą – Estijos prezidentas Alaras Karis ir Turkijos ambasada Gaboronėje.

Nors Pietų Afrika turi vieną geriausiai išvystytų Afrikos žemyno kelių tinklų, joje eismo saugos lygis yra vienas prasčiausių.

Per Velykų savaitgalį ir šventinį gruodžio sezoną neretai įvyksta dideli eismo įvykiai.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Tenai \\\\\\.../////

ne mašinos,o laužai.

A.a.

Nelaime Afrikoje... o menulyje kokios nelaimes k.dienos zurnalistai????

SUSIJUSIOS NAUJIENOS