Tragiška nelaimė: Alpėse žuvo 14-metė slidininkė | KaunoDiena.lt

TRAGIŠKA NELAIMĖ: ALPĖSE ŽUVO 14-METĖ SLIDININKĖ

  • 3

Slidinėjimas kalnuose ne viliojanti, bet ir pavojinga pramoga. Šis žiemos sportas paauglei Austrijoje baigėsi mirtimi. 14-metė patyrė mirtinų traumų, nors buvo gera slidininkė ir gerai orientavosi vietovėje, praneša LNK.

Skelbiama, kad 14-metė leidosi nuo mėlynos trasos. Tėtis šliuožė priekyje ir susijaudino, kai dukra nepasirodė. Dar kartą leisdamasis šlaitu, ją rado nuskriejusią nuo krašto, už penkių metrų, prie medžio. Bandė pats gaivinti, bet nepavyko net gelbėtojams. Galvos traumos buvo mirtinos.

„Nelaimės priežastis neaiški. Prašome visuomenės policijai suteikti informacijos, gal kas ką matė“, – kalbėjo Tirolio policijos atstovė Romana Spanninger.

Paauglė iš kito Kremso miesto, buvo gera slidininkė. Ji su tėvais į šį Alpių kurortą nuolat atvykdavo slidinėti. Be to, dėvėjo šalmą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Slidinėjimas – nėra iš pavojingiausių sporto šakų. Ekspertai sako, slidinėtojai į avarines situacijas pakliūva paprastai dėl savo kaltės. Ir pataria nenukrypti nuo pažymėto tako į bekelę. Pavojingose vietose būna įspėjamieji ženklai. Jei trasa uždaryta, reiškia ir ja leistis – nesaugu.

Svarbu turėti gerą slidinėjimo įrangą. Būtinai dėvėkite ir šalmą, tačiau kuo didesnis greitis, didėja ir riziką. O be šalmo leidžiantis net 10 km/val. greičiu, susidūrus su medžiu, gali baigtis mirtimi.

Tai jau antra mirtina nelaimė Austrijos slidinėjimo kurortuose per trumpą laiką. Kalėdų savaitę žuvo olandas, jam irgi buvo tik 14 metų. Praeitą žiemos sezoną vien Austrijos kalnuose žuvo 36 žmonės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Nesvarbu

Nu jau raso ir nusiraso… Tevas susijaudino.. gal sunerimo.. ne viliojanti ,bet ir pavojinga pramoga tai gal be tik viliojanti, bet ir pavojinga… Sudrasiai

galgeriau rasykit kas vyksta

cia po tokiu /saugiu/ nato /dvareliu doiciu prieziuroje kai kasdien pilni straipsniai negatyvo negyvu paskendusiu deganciu o MM dar sumoka /kazkam/ kad brangiai uzkastu kokiam pasaly ?? kas vyksta ?? gal Dieva pamirsot? velnio ppp=0

Per metus Alpėse žūsta

350-400 žmonių. Šiaip ir Lietuvoje gali užsimušti leisdamasis rogutėmis nuo kalniuko, jei pataikysi į medį.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS