Turkijos policija: netoli Stambulo užpuolikas paėmė įkaitų, protestuodamas prieš karą Gazoje | KaunoDiena.lt

TURKIJOS POLICIJA: NETOLI STAMBULO UŽPUOLIKAS PAĖMĖ ĮKAITŲ, PROTESTUODAMAS PRIEŠ KARĄ GAZOJE

  • 2

Protestuodamas prieš karą Gazos Ruože užpuolikas ketvirtadienį netoli Stambulo esančioje Jungtinių Valstijų kosmetikos milžinei „Procter & Gamble“ priklausančioje gamykloje įkaitais paėmė kelis žmones, pranešė vietos policijos atstovas.

Jis naujienų agentūrai AFP sakė, kad nėra aišku, kiek žmonių laikoma gamykloje, esančioje didžiausio Turkijos miesto rytiniame pakraštyje.

Gamyklos darbuotojams atstovaujanti profsąjunga teigė, kad užpuolikas įkaitais paėmė septynis žmones, ir pridūrė, kad likusieji gamyklos darbuotojai buvo paleisti.

Privati naujienų agentūra DHA paskelbė internete plačiai paplitusią nuotrauką, kurioje įtariamas užpuolikas laikė ginklą, o prie krūtinės buvo prisisegęs, kaip atrodo, mirtininko liemenę.

Vyras stovėjo šalia palestiniečių vėliavos piešinio ir raudona spalva ant sienos užrašytų žodžių „už Gazą“. AFP negalėjo iš karto patikrinti šios nuotraukos patikimumo.

Vaizduose iš įvykio vietos matyti, kad policija aplink didžiulę gamyklą, kurioje daugiausia gaminama kosmetika, įrengė kordoną.

Turkijos žiniasklaida pranešė, kad į įvykio vietą buvo išsiųstos specialiųjų operacijų pajėgos ir medikai.

Ketvirtadienį islamistų grupuotės „Hamas“ valdomo Gazos Ruožo sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad per beveik keturis mėnesius trunkantį palestiniečių kovotojų ir Izraelio karą žuvo mažiausiai 27 019 žmonių.

Ministerijos pranešime teigiama, kad nuo to laiko, kai Izraelis pradėjo puolimą, atsakydamas į precedento neturintį „Hamas“ išpuolį Pietų Izraelyje spalio 7 dieną, Gazos Ruože buvo sužeisti apie 66 139 žmonės.

„Hamas“ išpuolio prieš Izraelį metu žuvo apie 1 140 žmonių, daugiausia civilių, rodo naujienų agentūros AFP oficialūs duomenys.

Kovotojai taip pat pagrobė apie 250 įkaitų, o Izraelis sako, kad Gazos Ruože liko apie 132 iš jų, įskaitant mažiausiai 28 žuvusių belaisvių kūnus.

Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas (Redžepas Tajipas Erdohanas) tapo vienu iš griežčiausiai iš musulmonų pasaulio atstovų kritikuojančių Izraelį dėl masinių nuostolių, patirtų vykdant atsakomąją kampaniją prieš „Hamas“ kovotojus.

Jis yra pavadinęs Izraelį „teroristine valstybe“, o Izraelio ministrą pirmininką Benjaminą Netanyahu (Benjaminą Netanjahų) palygino su Adolfu Hitleriu.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

NUOMONĖ

Palestina pavargo būti naikinama užkariautojų žydų ir pakilo į kovą už savo tautą ir savo teritorijas.Didesnių savanaudžių ir engėjų ,išnaudotojų--- nėra už žydus.Pagarba Turkijos prezidentui ir visai Tautai.Jeigu žydai patys nesustos,tai islamas turės padaryti griežtą tvarką visiems laikams,susijungus visoms islamo tautoms.Tik tada fašistiniai kraugeriai turės susitaikyti su savo kėgėbistiniu ,fašistiniu žiaurumu---ir nurimti.Linkim Taikos Palestinai ir sveikatos ir ramybės visiems palestiniečiams..

Arijas

Visus arabus ir kitus kumpanosius skubiai vyti lauk iš Lietuvos ir daugiau niekada neįleisti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS