Miškų gaisrai Latvijoje suniokojo 800 hektarų žemės | KaunoDiena.lt

MIŠKŲ GAISRAI LATVIJOJE SUNIOKOJO 800 HEKTARŲ ŽEMĖS

  • 1

Penkias dienas besitęsiantys miškų gaisrai vakarų Latvijoje suniokojo daugiau nei 800 hektarų žemės, sekmadienį pranešė pareigūnai.

Palydovinės nuotraukos rodo, kad gaisrai paveikė 170 hektarų miško, 257 hektarų krūmynų ir beveik 400 hektarų durpynų.

Gaisrai Kuršo regiono durpynuose kilo antradienį ir plėtėsi į rytus, o jų sukelti dūmai buvo matyti net kurortiniame Jūrmalos mieste, esančiame maždaug per šimtą kilometrų nuo Rygos regiono.

„Pagrindinis tikslas yra užkirsti kelią ugnies plitimui“, – žurnalistams sakė Latvijos ugniagesių gelbėtojų atstovė spaudai Inta Palkavniecė

Valstybinė ugniagesių gelbėtojų tarnyba (VUGT) savo interneto svetainėje nurodė, kad kova su gaisrais bus „ilga ir varginanti“.

„Oras nėra tinkamas ugnies gesinimui, jis toks išliks ir vėlesnėmis dienomis“, – teigia tarnyba.

Kuršo regionas yra retai apgyvendintas, ten yra vos keli keliai, o daugelis jo vietovių yra nepasiekiamos dėl pelkynų.

Dėl kilusių gaisrų Latvijoje buvo evakuoti Stiklių kaimo gyventojai. Pastarosiomis dienomis jie grąžinami į namus, pasikeitus vėjo krypčiai, pranešė Ventspilio savivaldybės meras Aivaras Muceniekas.

Šiame kaime įsikūrusios neįgaliųjų mokyklos mokiniai namo negrįš, kol situacija nebus visiškai kontroliuojama, pridūrė jis.

Meteorologai perspėja, kad Latvijoje artimiausias dvi savaites laikysis aukšta temperatūra, kritulių šalyje nenumatoma.

Pastaruosius kelis mėnesius Latviją alino sausra, o dėl jos poveikio žemės ūkiui Vyriausybė paskelbė ekstremalią situaciją.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Irma stonkuviene

Būkite atsargūs jai jaučiate smoga nuo Latvijos pusės uzsidarykite langus nes ore gali būti pavojingų medžiagų dalelių žmogaus sveikatai

SUSIJUSIOS NAUJIENOS