Ukraina: Lenkijos autobuso sprogdinimas prie Lvovo yra provokacija | KaunoDiena.lt

UKRAINA: LENKIJOS AUTOBUSO SPROGDINIMAS PRIE LVOVO YRA PROVOKACIJA

  • 1

Lenkijos autobuso sprogdinimas, įvykdytas naktį iš šeštadienio į sekmadienį prie vakarinio Lvovo miesto, yra suplanuota provokacija, kuria siekta sukliudyti Lenkijos prezidento Andrzejaus Dudos (Andžejaus Dudos) vizitui į Ukrainą, pareiškė šalies užsienio reikalų ministras Pavlo Klimkinas.

„Ryžtingai smerkiu provokaciją Lenkijos autobuso atžvilgiu“, – sekmadienį socialiniame tinkle „Twitter“ parašė Ukrainos diplomatijos vadovas.

„Kažkas įnirtingai bando supykdyti mus su Lenkija ir sukliudyti prezidento A. Dudos vizitui. Padarysime viską, kad ištirtume šį incidentą. Na, o provokatoriams sakau: nieko neišeis!“ – pareiškė P. Klimkinas.

Kiek anksčiau Lvovo savivaldybės tarybos narys Ihoris Zinkevičius socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad viename kelyje netoli miesto detonavus sprogstamajam įrenginiui buvo apgadintas autobusas su lenkiškais registracijos numeriais.

„Applinkelyje, viešbučio „Panska Hora“ aikštelėje, nenustatytas sprogstamasis įrenginys padarė žalos Lenkijoje registruoto MAN markės autobuso išorei ir šoniniam stiklui. Sprogimo metu autobuse nieko nebuvo: nukentėjusiųjų nėra“, – nurodė jis.

Ukrainos žiniasklaida pranešė, kad netoli Lvovo buvo susprogdintas autobusas, kuriuo anksčiau važiavo turistai iš Lenkijos.

Gruodžio 13-ąją Lenkijos lyderis A. Duda ruošiasi apsilankyti Ukrainos rytiniame Charkovo mieste. Ten jis susitiks su šios šalies vadovu Petro Porošenka. Manoma, kad prezidentai per derybas daugiausiai dėmesio skirs saugumo politikai dėl situacijos Rytų Ukrainoje, kur jau trejus metus vyksta Kijevo pajėgų konfliktas su prorusiškais separatistais.

Be kita ko, A. Duda žada susitikti su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misijos stebėtojais ir Jungtinių Tautų vystymo programos atstovais. Lenkijos prezidentas taip pat lankysis Charkovo Totalitarizmo aukų kapinėse ir pagerbs ten palaidotų lenkų karių atminimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

jo banderos duoda kaip ir visada,dar jie stebisi,kodėl jų normalūs žmonės nekenčia

SUSIJUSIOS NAUJIENOS