Ukrainoje žuvus „Fox News“ operatoriui, Prancūzija pradeda tyrimą dėl karo nusikaltimų | KaunoDiena.lt

UKRAINOJE ŽUVUS „FOX NEWS“ OPERATORIUI, PRANCŪZIJA PRADEDA TYRIMĄ DĖL KARO NUSIKALTIMŲ

Prancūzijos prokurorai pradėjo tyrimą dėl karo nusikaltimų po prancūzų ir airių kilmės „Fox News“ operatoriaus Pierre'o Zakrzewski (Pjero Zakševskio), nušvietinėjusio karą Ukrainoje, žūties, sakoma trečiadienį paskelbtame oficialiame pranešime.

„Fox News“ antradienį pranešė, kad P. Zakrzewski ir ukrainietė prodiuserė Oleksandra Kuvšynova žuvo, o korespondentas Benjaminas Hallas (Bendžaminas Holas) buvo sužeistas, kai jų automobilis buvo apšaudytas Horenkos gyvenvietėje netoli Kyjivo.

Prancūzijos specializuoti antiterorizmo prokurorai tirs galimus kaltinimus dėl „tyčinio žalos padarymo tarptautinės teisės saugomam asmeniui“ ir „tyčinio išpuolio prieš civilius, kurie nedalyvavo karo veiksmuose“.

Prancūzų prokurorai dažnai iškelia bylas dėl smurtinės piliečių žūties užsienyje.

P. Zakrzewskis buvo patyręs karo zonos operatorius – anksčiau jis JAV naujienų tinklui nušvietinėjo konfliktus Irake, Afganistane ir Sirijoje.

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas (Žanas Ivas Le Drianas) anksčiau trečiadienį pareiškė užuojautą ir pridūrė, kad „ginkluotosios pajėgos privalo saugoti žurnalistus pagal tarptautinę humanitarinę teisę“.

Per karą, Rusijos pradėtą prieš tris savaites, žuvo ir kitų žiniasklaidos darbuotojų, įskaitant JAV dokumentinių filmų kūrėją Brentą Renaudą (Brentą Renodą) ir ukrainiečių reporterį Jevheną Sakuną.

Ukrainos parlamento žmogaus teisių ombudsmenė Liudmyla Denisova antradienį pranešė, kad dar vienas ukrainiečių žurnalistas – Viktoras Dudaras – buvo nukautas per susirėmimą netoli pietinio Mykolajivo uostamiesčio.

 

Gairės: karas Ukrainoje, Pierre Zakrzewski, Prancūzijos prokurorai, Fox News operatorius, karo nusikaltimai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS