Ukrainos gynybos ministerija skelbia apie Urožainės kaimo išlaisvinimą | KaunoDiena.lt

UKRAINOS GYNYBOS MINISTERIJA SKELBIA APIE UROŽAINĖS KAIMO IŠLAISVINIMĄ

  • 0

Ukrainos gynybos ministro pavaduotoja Hana Maliar trečiadienį pranešė, kad kariuomenė išlaisvino Donecko srityje esantį Urožainės kaimą, dėl kurio pastarosiomis dienomis vyko įnirtingos kovos.

„Urožainė išlaisvinta. Mūsų gynėjai stiprina savo pozicijas. Puolimo veiksmai tęsiasi“, – rašė ji savo „Telegram“ kanale.

Pirmadienį H. Maliar pranešė, kad Ukrainos kariai ties Urožaine pasiekė tam tikrų laimėjimų.

Birželį Kyjivas pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, tačiau pripažino, kad vyksta sunkūs mūšiai, nes ukrainiečiams sunkiai sekasi pralaužti stipriai įtvirtintas Rusijos pozicijas.

Pranešimas apie Urožainės išlaisvinimą pasirodė praėjus dienai po to, kai Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu pareiškė, kad Ukrainos kariniai ištekliai yra beveik išsekę, nepaisant to, kad Ukraina gauna ginklų iš Vakarų sąjungininkių.

Maskva, ne kartą menkinusi Ukrainos puolamuosius pajėgumus, nesureagavo į naujausią Kyjivo pranešimą.

Donecko regionas, kuriame pastaraisiais mėnesiais vyksta didžiausi mūšiai, yra vienas iš keturių Ukrainos regionų, kuriuos Kremlius teigė aneksavęs praėjusiais metais, praėjus keliems mėnesiams po invazijos pradžios vasarį.

Urožainė, kurioje prieš karą gyveno apie 1 000 žmonių, yra vienas iš kaimų, kuriuos pastarosiomis savaitėmis Ukrainos pajėgos bando išlaisvinti.

Gairės: karas Ukrainoje, gynybos ministerija, Urožainės kaimas, išlaisvinimas
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS