Ukrainos oro pajėgos sunaikino keturiolika rusų pajėgų dronų | KaunoDiena.lt

UKRAINOS ORO PAJĖGOS SUNAIKINO KETURIOLIKA RUSŲ PAJĖGŲ DRONŲ

  • 0

Ukrainos oro pajėgos trečiadienį paskelbė, kad per praėjusią naktį sunaikino keturiolika rusų paleistų „Shahed“ tipo dronų.

Oro pajėgų pranešime socialiniame tinkle „Telegram“ sakoma, kad rusai iš viso paleido 20 dronų iš Rusijos Primorsko Achtarsko rajono, Kursko srities ir okupuoto Krymo. Taip pat nurodoma, kad rusai iš Krymo ir Rusijos Voronežo srities paleido tris balistines raketas „Iskander-M“.

Ukrainos oro gynyba keturiolika dronų numušė virš Mykolajivo, Zaporižios, Kirovohrado, Dnipropetrovsko ir Charkivo sričių, nurodė oro pajėgos.

Pareigūnai nepateikė daug informacijos apie išpuolio metu padarytą žalą.

Tačiau su Rusija besiribojančio rytinio Charkivo regiono policija pranešė, kad per ataką buvo apgadintas prekybos centras ir kažkiek gyvenamųjų namų.

Tuo metu Rusijos gynybos ministerija „Telegram“ paskelbė, kad šalies oro gynyba Pskovo srityje perėmė ukrainiečių droną.

Horlivkos miesto Donecko srityje – viename iš Ukrainos regionų, kuriuos Rusija teigia aneksavusi – Maskvos primestas meras Ivanas Prichodka socialiniame tinkle „Telegram“ parašė, kad per ukrainiečių drono ataką du civiliai žuvo, o dar vienas buvo sužeistas.

Ukraina jau beveik dvejus metus yra Rusijos pajėgų nuolat atakuojama iš oro ir prašo sąjungininkų Vakaruose pastiprinti jos gynybos sistemas.

Prezidentas Volodymyras Zelenskis pareiškė, jog šiais metais Ukrainai svarbiausia atgauti savo oro erdvės kontrolę, kad būtų padaryta pažanga mūšio lauke.

Gairės: karas Ukrainoje, Oro pajėgos, sunaikino dronus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS