„Ukrhydroenergo“: pirmasis Dnipro hidroelektrinės blokas elektros negamina, antrojo būklė – kritinė | KaunoDiena.lt

„UKRHYDROENERGO“: PIRMASIS DNIPRO HIDROELEKTRINĖS BLOKAS ELEKTROS NEGAMINA, ANTROJO BŪKLĖ – KRITINĖ

Po rusų šįryt įvykdyto raketinio antpuolio, elektros nebegamina nei vienas Dnipro hidroelektrinės blokas, o antrojo bloko būklė šiuo metu yra kritinė, kalbėdamas per Laisvosios Europos radiją / Laisvės radiją pasakė operatoriaus „Ukrhydroenergo“ generalinis direktorius Ihoris Syrota.

„Buvo pataikyta ir į antrąjį, ir į pirmąjį bloką“, – nurodė I. Syrota.

Jis sakė kol kas negalįs įvertinti visų išpuolio padarinių antrajam blokui, tačiau pavojaus, kad užtvanka gali griūti, nėra.

„Į antrąjį bloką tiesiogiai pataikė dvi raketos. Viena iš jų kliudė krano strėlę ir atramą. Antrojo bloko būklė šiuo metu yra kritinė, neveikia ir pirmasis blokas“, – pasakė I. Syrota.

Jo žodžiais tariant, hidroelektros inžinieriai šiuo metu imasi priemonių pakelti vartus ir leisti vandeniui tekėti pasroviui.

„Dienos metu įvertinsime padarinius ir matysime, ar jėgainę galima eksploatuoti ir jeigu taip, tai kokių jos darbo apribojimų gali reikėti“, – paaiškino I. Syrota.

Jis taip pat atkreipė dėmesį, kad troleibuse, kuris antpuolio metu važiavo Dnipro hidroelektrinės užtvankos pylimu, operatoriaus „Ukrhydroenergo“ darbuotojų nebuvo.

Gairės: karas Ukrainoje, Dnipro hidroelektrinė, blokas negamina elektros, kritinė būklė, Ihoris Syrota
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS