Vakarų Irane po 6,4 balo žemės drebėjimo sužeistųjų skaičius perkopė 400 | KaunoDiena.lt

VAKARŲ IRANE PO 6,4 BALO ŽEMĖS DREBĖJIMO SUŽEISTŲJŲ SKAIČIUS PERKOPĖ 400

  • 0

Vakarų Iraną, netoli sienos su Iraku, sekmadienio vakarą supurčius 6,3 balo žemės drebėjimui buvo sužeista daugiau nei 400 žmonių, pranešė pareigūnai.

Žemės drebėjimas po 20 val. 37 min. vietos (18 val. 37 min. Lietuvos) laiku įvyko netoli Sare Pole Zahabo miesto Kermanšaho provincijoje. Šią vietovę pernai taip pat supurtė žemės drebėjimas, nusinešęs daugiau kaip 600 gyvybių ir sužeidęs 9 tūkst. žmonių. Dalis namų netekusio šio regiono gyventojų tebėra prisiglaudę laikinuose būstuose.

Kermanšaho provincijos gubernatorius Houshangas Bazvandas (Hušangas Bazvandas) sakė valstybinei televizijai, kad sužeista mažiausiai 411 žmonių, bet dauguma nukentėjo lengvai, o hospitalizuota tik 15. Gubernatorius pridūrė, kad nukentėjo kaimiškų vietovių gyventojai ir kad padėtis valdoma.

Pasak pareigūnų, įvykio vietoje buvo dislokuotos dešimtys gelbėtojų komandų; į pagalbos prašymus taip pat rengiasi atsakyti šalies kariuomenė ir sukarinta Revoliucinė gvardija.

Žemės drebėjimas pažeidė pastatų ir kelių tiek miesto, tiek kaimiškose vietovėse. Stichija taip pat sugadino elektros tiekimo linijų, todėl kai kurios vietovės liko be energijos, kai naktį temperatūra nukrinta maždaug iki 8 laipsnių Celsijaus.

Anot JAV Geologijos tarnybos (USGS), žemės drebėjimo židinys buvo 10 km gylyje. Irano valstybinė televizija nurodė penkių kilometrų gylį. Tokie negiliai vykstantys žemės drebėjimai paprastai padaro kur kas daugiau žalos.

Žemės drebėjimas taip pat buvo juntamas Irako sostinėje Bagdade, esančiame maždaug už 175 km į pietvakarius nuo epicentro.

Irane yra keli dideli tektoniniai lūžiai; šalyje įvyksta vidutiniškai po vieną žemės drebėjimą per dieną. 2003 metais 6,6 balo žemės drebėjimas, sulyginęs su žeme pietinį istorinį Bamo miestą, pareikalavo 26 tūkst. žmonių gyvybių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS