Viduržemio jūroje nuskendus migrantų valčiai žuvo mažiausiai 60 žmonių | KaunoDiena.lt

VIDURŽEMIO JŪROJE NUSKENDUS MIGRANTŲ VALČIAI ŽUVO MAŽIAUSIAI 60 ŽMONIŲ

  • 1

Mažiausiai 60 migrantų žuvo Viduržemio jūroje, praeitą savaitę nuskendus jų pripučiamai valčiai, trečiadienį pranešė viena žmogaus teisių grupė, Sicilijoje apklaususi įvykio liudininkus.

Antradienį vakare į Sicilijoje esantį Pocalo uostą atplaukė Italijos pakrančių apsaugos laivas, gabenantis daugiau kaip 500 migrantų.

Tarp šių žmonių buvo apie 40 asmenų, likusių gyvų per birželio 12 dieną įvykusią nelaimę. Tąsyk vienas JAV karinių jūrų pajėgų laivas atplaukė padėti migrantams atsidūrusiems vandenyje, kai jų valtis nuskendo netoli Libijos krantų.

Tuo metu JAV karo laivynas nurodė, kad vandenyje buvo pastebėta apie 12 lavonų, bet po gelbėjimo operacijos jų nebepavyko surasti.

Į Siciliją atplukdyti išgelbėtieji buvo apklausti žmogaus teisių asociacijos Medu savanorių.

Migrantai sakė, kad jų valtimi plaukė iš viso 117 žmonių. Tokiu atveju žuvusiųjų skaičius yra didesnis kaip 70.

Nevyriausybinė organizacija „Gydytojai be sienų“ (MSF) nurodė truputį mažesnį aukų skaičių – 60, taip pat remdamasi likusių gyvų žmonių liudijimais, kad valtimi plaukė apie 100 žmonių.

„Dar niekada po išsilaipinimo nemačiau tokių išsigandusių ir traumuotų akių, – sakė MSF psichologų koordinatorius Teo di Piazza (Teo di Pjaca). – Žmonėms visiškai nebelikę jėgų.“

Įtakingų Europos Sąjungos šalių lyderiai ruošiasi sekmadienį Briuselyje surengti pasitarimą dėl migracijos.

Šios derybos rengiamos praeitą savaitę įsiplieskus ginčui dėl daugiau kaip 600 migrantų, surinktų gelbėtojų laivo „Aquarius“, kuriam Italija atsisakė leisti įplaukti į savo uostus. Dėl šio incidento migrantų klausimas vėl atsidūrė ES darbotvarkės viršuje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...

Galėjo dar pora šimtų prisodint :/

SUSIJUSIOS NAUJIENOS