Vokietijos policija sulaikė du įtariamus ekstremistinę ataką planavusius asmenis | KaunoDiena.lt

VOKIETIJOS POLICIJA SULAIKĖ DU ĮTARIAMUS EKSTREMISTINĘ ATAKĄ PLANAVUSIUS ASMENIS

  • 6

Vidurio Vokietijoje ketvirtadienį suimta Vokietijos ir Maroko pilietybes turinčių asmenų pora, kaltinama planavusi surengti islamistinį išpuolį; per virtinę reidų pareigūnai atliko kratas dar 12 įtariamųjų namuose, pranešė Frankfurto prokurorai.

Pasak prokurorės Nadjos Niesen (Nadios Nyzen), manoma, kad įtariamieji ruošėsi įvykdyti išpuolį Vokietijoje, bet jų planai tebuvo pradinės stadijos.

„Kol kas, kaip mums žinoma, konkretaus atakos taikinio nebuvo“, – sakė ji.

Suimta pora – 26-erių vyras ir moteris – 2016 metais su savo dviem mažais vaikais norėjo keliauti į Siriją ir prisijungti prie džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“, bet buvo sulaikyti Turkijoje ir deportuoti į Vokietiją, informavo prokurorė.

Ketvirtadienį jie buvo suimti Heseno žemėje, Raunheimo rajone, į pietvakarius nuo Frankfurto. Per operaciją, kurioje dalyvavo maždaug 200 policijos pareigūnų, buvo apieškota iš viso 15 būstų Riuselsheime, Bibesheime, Raunheime ir vienas Kerpene - Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėje.

Kiti įtariamieji yra Vokietijos arba Vokietijos ir Maroko pilietybes turintys 22–23 metų asmenys. Jiems gresia kaltinimai dėl bendrininkavimo planuojant išpuolį, nurodė N. Niesen.

Įtariamųjų tapatybės neatskleidžiamos.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Blinda

Ar jau pakore tas bezdziones?

Savas

Gabena Linkevicius visa bruda,kas idomiausiai ne valstybinis laivas prie Libijos krantu pabegelius paeme,tai musu asiliukai jau prisieme,nei ko klause nei kas ju prase

Nerijus

I Lietuva atsiuncia tokius, kurie netinkami. Ir anksciau ar veliau prades kresti cirkus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS