„Washington Post“: Rusijos žvalgyba įsilaužė į olimpiados organizatorių kompiuterius | KaunoDiena.lt

„WASHINGTON POST“: RUSIJOS ŽVALGYBA ĮSILAUŽĖ Į OLIMPIADOS ORGANIZATORIŲ KOMPIUTERIUS

  • 22

Rusijos karinė žvalgyba įsilaužė į šimtus Pjongčango žiemos olimpinių žaidynių organizatorių naudotų kompiuterių ir bandė sudaryti įspūdį, kad tai Šiaurės Korėjos darbas, sekmadienį pranešė JAV dienraštis „Washington Post“, cituodamas amerikiečių žvalgybos šaltinius.

Pietų Korėja kiek anksčiau paskelbė, kad tiria informaciją apie su olimpinėmis žaidynėmis susijusių interneto puslapių ir transliavimo sistemų užgrobimą.

„Washington Post“ pranešė, jog Rusijos karinė žvalgyba (GRU) vasario pradžioje užvaldė apie 300 olimpiados organizatorių kompiuterių. Dėl to daug į žaidynių atidarymo ceremoniją bilietus nusipirkusių žmonių buvo užkirstas patekimas į renginį, nes jie negalėjo atsispausdinti bilietų.

Dienraštis nurodė, kad rusai nulaužė Pietų Korėjos kompiuterių maršrutizatorius ir įrašė ten kenkėjiškas programas, kurios leido jiems rinkti informaciją ir paralyžuoti tinklą.

Rusijos pareigūnai naudojosi Šiaurės Korėjos interneto tiekėjo paslaugomis, jog atrodytų, kad ataka susijusi su Pchenjanu.

Anot kai kurių kalbintų analitikų, kibernetinė ataka galėjo būti surengta kerštaujant už draudimą Rusijai dalyvauti olimpinėse žaidynėse. Kai kuriems šios šalies sportininkams leista dalyvauti olimpiadoje tik kaip „olimpiniams atletams iš Rusijos“.

Rašyti komentarą
Komentarai (22)

tokioje SITUACIJOJE reikia gyventi draugiškai.

negi, JAV yra NEPAŽANGIOS internetinės technologijos, kad RUSAI GEBA jas VALDYTI,------tokiu atveju AMERIKIEČIAI turi ne GRĄSINTI ,o GRAŽIAI paprašyti, kad rusai to nedarytų

...

P.Korėjos informatikai aukštumoje, bet jei rusai juos sugebėjo įveikt... - AIŠKU, kad tie, kurie mums BANDO PRIMEST e'balsavimą realiai yar rusų agentai!

šiaip

labai nustebino tokia naujiena,nes pasak kai kurių šalių,daugumoje,Rusija atsilikusi,valgo džiovintus ežius,meškos valkatauja po kaimus,sėdi su vatufkėmis,sėmkas griaužia,bojarišniką geria,vienu žodžiu Rusija be ateities,tik kažkaip sugeba išrinkti norimus prezidentus užsienio,blokuoja internetą,žiniasklaidą,kuo tikėti?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS