Lietuvos bankas dėl atleisto K.Ramono kreipsis į prokurorus | KaunoDiena.lt

LIETUVOS BANKAS DĖL ATLEISTO K.RAMONO KREIPSIS Į PROKURORUS

Lietuvos bankas (LB) prokurorams perduos turimą tarnybinio patikrinimo medžiagą dėl atleisto ilgamečio Kredito įstaigų priežiūros departamento direktoriaus Kazimiero Ramono, sako LB valdybos pirmininkas.

„Baudžiamosios atsakomybės klausimus mes sprendžiame - bendradarbiaujame su teisėsaugos institucijomis. Artimiausiu metu mūsų iniciatyva prasidės tyrimas“, - antradienį Seime atsakydamas į Seimo narių klausimus pareiškė Vitas Vasiliauskas.

“Atlikus tam tikrus vidinius veiksmus, be abejo, mes svarstome galimybę kreiptis į teisėsaugos institucijas. Tai natūralu tokioje situacijoje. Surinksime visą informaciją, kuri mums atrodo būtina ir susijusi su netinkamu jo (K.Ramono - BNS) pareigų atlikimu ir kreipsimės”, - žurnalistams aiškino V.Vasiliauskas.

Jo teigimu, Baudžiamajame Kodekse yra pakankamai straipsnių, pagal kuriuos K.Ramonui gali būti iškelta baudžiamoji byla.

„Kalbant apie Baudžiamąjį Kodeksą, jame užtenka straipsnių, kuriuos, nustačius asmenų kaltę, būtų galima jiems inkriminuoti. Nieko keisti nereikia“, - parlamentarams sakė LB vadovas.

V.Vasiliauskas Seimo narius taip pat informavo, kad yra atleisti ir du buvę K.Ramono pavaduotojai. Vėliau žurnalistams jis pabrėžė, kad su jais darbo sutartys nutrauktos, jiems patiems prašant.

“Su vienu pavaduotoju darbo santykiai nutraukti lapkričio 24 –ąją, o su kitu – gruodžio 1-ją. Jie buvo nutraukti jų prašymu – jie parašė pareiškimus”, - teigė V.Vasiliauskas.
Atleistos darbuotojos yra Filomena Jasevičienė ir Stanislava Zubkaitienė, BNS pranešė centrinis bankas.

“Jeigu nutraukėme darbo santykius jų prašymu, tai matyt, kad mes nekeliame klausimų darbo teisės srityje, bet tai neužkerta kelio, kad nebus keliami kiti klausimai”, - tvirtino V.Vasiliauskas ir pabrėžė, kad teisėsaugai raštu bus pateikiama visa informacija, ką LB nustatė, ir tai būsią susiję tik su K.Ramonu.

K.Ramonui buvo skirta drausminė nuobauda – atleidimas iš darbo už šiurkštų darbo drausmės pažeidimą, praėjusią savaitę pranešė Lietuvos bankas.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Naglis Puteikis

O kur jie visi buvo anksčiau ir kodėl leido išeiti savo noru?

ar

nepasipūstys padų ramonas ir jo šeimynėlė?

rj

o ka sarkinas sventas avinelis ,islips sausas is balos ????????????ka jis nieko nemate ir negirdejo jau greiciau reiktu klausti kiek jam nubirejo ????????????
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS