19-mečių merginų futbolo rinktinė Europos čempionato atrankoje nusileido ukrainietėms | KaunoDiena.lt

19-MEČIŲ MERGINŲ FUTBOLO RINKTINĖ EUROPOS ČEMPIONATO ATRANKOJE NUSILEIDO UKRAINIETĖMS

  • 0

Lietuvos jaunių (iki 19 metų) merginų futbolo rinktinė 2019 metų Europos čempionato atrankos varžybų 8 grupės turnyro antrosiose rungtynėse Alytuje penktadienį 0:2 (0:1) nusileido bendraamžėms iš Ukrainos.

Ukrainietės rungtynėse startavo sėkmingiau. Iš pradžių pavojingoje atakoje sudrebino vartų konstrukciją, o 8-ąją minutę išsiveržė į priekį. Po pakelto kampinio tiksliai į vartus galva smūgiavo Veronika Nikitiuk. Pirmajame kėlinyje aikštėje kamuolį daugiau kontroliavo ir atakavo Ukrainos futbolininkės. Vis dėlto 40-ąją minutę lietuvės buvo arti išlyginamojo įvarčio, kai po Gabijos Gedgaudaitės perdavimo į baudos aikštelę vartininkė nesugraibė kamuolio, o Viktorijos Čiapaitės smūgį blokavo gynėja.

Po pertraukos Lietuvos komanda žaidė drąsiau, bet 60-ąją minutę jų pastangas nubraukė antrasis ukrainiečių įvartis. Šį kartą iš arti vartus gynusią Dominyką Vaiginytę nuginklavo Julija Semeniuk. Lietuvos rinktinė ieškojo galimybių išlyginti rezultatą, pusproges įmušti turėjo Liucija Vaitukaitytė ir G. Gedgaudaitė, bet jų smūgiai tikslo nepasiekė.

Antrąją nesėkmę patyrusi Lietuvos rinktinė spalio 8 dieną susitiks su Farerų salų komanda, kuri penktadienį 0:3 pralaimėjo airėms.

Airijos ir Ukrainos futbolininkės turi po 6 taškus, o lietuvės ir Farerų salų atstovės taškų nepelnė. Į kitą atrankos etapą žengs dvi geriausios grupės komandos, bet lietuvės išlaiko viltį būti tarp geriausių trečiąsias vietas atrankoje užėmusių rinktinių ir žaisti elitiniame etape.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS