Principiniai varžovai išsiskyrė taikiai | KaunoDiena.lt

PRINCIPINIAI VARŽOVAI IŠSISKYRĖ TAIKIAI

“Ačiū, „Sūduva“, - kiek ironiškai riktelėjo Vacys Lekevičius. Klaipėdos „Atlanto“ klubo vadovas džiugiai nusiteikęs paliko „Arvi“ arenos veją. Jo komanda A lygos mače išplėšė lygiąsias akistatoje su Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkais.

Didžiąją rungtynių dalį dominavę šeimininkai pirmieji įmušė įvartį. Tiesa, pralaužti ledus jiems pavyko tik po pertraukos. Pirmajame kėlinyje palankiomis progomis įmušti nepasinaudojo Marijano Altipalmakovskis, Karolis Laukžemis bei kiti „Sūduvos“ futbolininkai.

Tuo tarpu „Atlanto“ žaidimas atspindėjo situaciją klube. Į tėvynę grįžus buvusiam treneriui bei žinomam futbolo agentui Konstantinui Sarsanijai, su juo pasitraukė ne vienas legionierius iš Rusijos. Tad klaipėdiečių sudėtyje atsivėrė spragos, kurias užpildė buvę atsarginiai futbolininkai. Šeimininkai antrojo kėlinio pradžioje padidino spaudimą. 53-ąją min. jų pastangas vainikavo taikliai galva smūgiavęs saugas Paulius Janušauskas.

Kai jau atrodė, jog rezultatas pasiektas, marijampoliečiai atsipalaidavo. Tuo pasinaudoję svečiai rezultatą išlygino. 72-ąją  min. šiurkščiai suklydo „Sūduvos“ legionierius Radanfahas Abu Bakras, nepataikęs į kamuolį aikštės viduryje. Prašvilpusį sviedinį pačiupęs Klaipėdos klubo puolėjas Jurijus Vereščiakas jį šaltakraujiškai nusivarė iki varžovų vartų ir ramiai pasiuntė į vartų tinklą.

Nors suvalkiečiai dar mėgino surengti lemiamą šturmą, jiems pritrūko ir laiko, ir sėkmės.

„Žaidėme tik dėl pergalės. Viskas klostėsi neblogai, turėjome iniciatyvą. Padidinome spaudimą, o netrukus ir pasiekėme įvartį. Rodėsi, kad viskas bus tvarkoje, atlikome reikiamas korekcijas. Tačiau staiga padovanojome varžovams įvartį“, - aiškino „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas.

„Žinant, kokia buvo mūsų sudėtis, rezultatas tenkina. Nemažai vaikinų dalyvauja peržiūrose, kiti traumuoti. Rėmėmės kontratakomis ir tai pasiteisino. Žinoma, mūsų tarpusavio dvikovos su marijampoliečiais visuomet būna itin atkaklios. Taip buvo ir šį sykį“, - dėstė „Atlanto“ treneris Sergejus Savčenkovas.

Abi Lietuvos ekipos rengiasi Europos taurės turnyro egzaminams. „Sūduva“ su 28 taškais A lygoje dalijasi  antra-trečia vietomis su „Trakais“. „Atlantas“ su  21 tašku – ketvirtas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS