Čempionams – išbandymai nuo pat starto | KaunoDiena.lt

ČEMPIONAMS – IŠBANDYMAI NUO PAT STARTO

Lietuvos salės futbolo čempionate nelengva – net turnyro favoritams. Čempiono titulus ginantis Kauno „Vytis“ po 3-ojo turo pakilo turnyro lentelės laiptais, bet vis dar nepasiekė prizininkų pakylos.

Kauniečiai išvykoje 6:2 sutriuškino Vilniaus „Turbotransfers“ ekipą ir su 6 taškais rikiuojasi 4-oje pozicijoje. Nors svečių gretose – ne vienas Lietuvos rinktinės žaidėjas bei pajėgūs legionieriai iš Brazilijos, dėl pergalės jiems teko gerokai paprakaituoti. Naujoji sostinės komanda po savo vėliava taip pat subūrė ne vieną patyrusį salės futbolininką. Vilniečių marškinėliais vilkėjo keletas aukščiausioje (A) didžiojo futbolo lygoje bei antrajame pagal pajėgumą divizione ne vienerius metus žaidusių futbolininkų: Ramūnas Radavičius, Paulius Sakalis, Mantas Leonavičius, Aurimas Tamaliūnas bei kiti. Vis dėlto jau 10-ąją min. Deividas Stradalovas įveikė varžovų gynybą pirmą sykį, o vos prasidėjus antrajam, pelnė dar vieną įvartį. Po vieną rezultatyvų smūgį pridėjo Arsenijus Buinickis, „Kauno Žalgirio“ saugas Tomas Bučma, brazilai Leonardo  beiEricsonas. Vilniečių gretose pasižymėjo Ignas Šapola, o dar vieną įvartį į savo vartus nukreipė kauniečių atstovas Pavelas Smolkovas.

„Vytis“ po trijų turų su 6 taškais atsilieka nuo lygos naujokės Gargždų „Pramogos-SC“ ekipos. Žemaičiai laimėjo visas trejas žaistas rungtynes. Pastarajame ture jie svečiuose 8:2 sutriuškino autsaiderį „Vievio žiedą“. Antrąją ir trečiąją vietas dalinasi po 7 taškus turintys Panevėžio "Baltija" ir Klaipėdos "Koralas". Šalies vicečempionė "Baltija" savo aikštėje 4:2 pranoko Vilniaus dailės akademiją, o klaipėdiečiai išvykoje 3:2 palaužė kitą Kauno komandą "Inkarą". Šiame mače šeimininkai jau 15-ąją min. išsiveržė į priekį, kai jų legionierius iš Azerbaidžano Sahibas Mammadovas pelnė pirmąjį dvikovos įvartį. Tačiau 25-ąją min. rezultatyviausias lygos žaidėjas Aurimas Skurdelis rezultatą išlygino, o 31-ąją min. ir padėjo svečiams atitrūkti 1:3. Prieš tai 28-ąją min. uostamiesčio ekipai antrąjį įvartį pelnė Donatas Surblys. Kauniečiai 35-ąją min. dar sugebėjo rezultatą sušvelninti – pasižymėjo Lukas Sendžikas, bet daugiau nuveikti jie neįstengė. „Inkaras“ su 3 taškais rikiuojasi 7-as tarp 10-ies klubų.

Artimiausiame ture šeštadienį futbolo mėgėjų laukia Kauno derbis. Jame „Vytis“ ir „Inkaras“ žais tarpusavyje. Mačas vyks nuo 12 val. Kauno Sporto halėje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS