Čempionų lyga: paskutinių mūšių faktai ir išlikimo galimybės | KaunoDiena.lt

ČEMPIONŲ LYGA: PASKUTINIŲ MŪŠIŲ FAKTAI IR IŠLIKIMO GALIMYBĖS

Antradienį ir trečiadienį bus sužaistos paskutinės grupių etapo rungtynės, po kurių paaiškės, kas tęs kovą Čempionų lygos aštuntfinalyje, kas prisijungs prie Europos lygos, o kam pasirodymas Europoje baigsis. Paskutiniame grupių etapo ture spręsis 8-ių iš 16-os kelialapių į kitą etapą likimas.

Pastaba: * – pateko į kitą Čempionų lygos etapą, ** – prarado bet kokius šansus.

Antradienis

A grupė

*„Manchester United“ (11 tšk.) – Donecko „Šachtar“ (8 tšk.)

Jei nugalės „Šachtar“ klubą, „raudonieji velniai“ padarys tai, kas nepavyko penkis sezonus iš eilės – namuose laimėti visus Čempionų lygos grupių etapo mačus. Kita vertus, „Šachtar“ privalo šiame mače surinkti ne mažiau taškų nei „Bayer“ tam, kad žengtų tolyn.

**„Real Sociedad“ (1 tšk.) – Leverkuzeno „Bayer“ (7 tšk.)

„Bayer“ į Ispaniją atvykstą pirmą kartą nuo tragedijos 2012-aisiais, kai „Barcelona“ svečius pažemino net 7:1. Šis rezultatas yra didžiausia „Bayer“ gėda Europos turnyruose.

B grupė

Stambulo „Galatasaray“ (4 tšk.) – Turino „Juventus“ (6 tšk.)

„Galatasaray“ namuose prieš klubus iš Italijos nėra pralaimėjęs jau 9 mačų iš eilės – 6 pergalės ir 3 lygiosios. Tam, kad patektų į kitą etapą „Galatasaray“ būtina tik pergalė.

„Kobenhavn“ (4 tšk.) – *Madrido „Real“ (13 tšk.)

Iki Čempionų lygos rekordo – grupių etape įmuštų įvarčių – „Real“ trūksta vos 2 taiklių smūgių. Ispanijos vicečempionai kol kas pasižymėjo 18 kartų, o „Manchester United“ (1998-99) ir „Barcelona“ (2011-12) – po 20.

C grupė

Lisabono „Benfica“ (7 tšk.) – *Paryžiaus PSG (13 tšk.)

„Benfica“ prieš PSG namuose yra laimėjusi du kartus iš eilės, bet tam, kad žengtų tolyn, dar vienos pergalės jai gali ir neužtekti – būtina, kad „Olympiacos“ kitame mače surinktų mažiau taškų.

Pirėjo „Olympiacos“ (7 tšk.) – **Briuselio „Anderlecht“ (1 tšk.)

Prieš pat šio sezono pradžią „Olympiacos“ ir „Anderlecht“ žaidė draugišką mačą Pirėjuje, kurį 1:0 laimėjo Graikijos čempionai.

D grupė

*Miuncheno „Bayern“ (15 tšk.) – *„Manchester City“ (12 tšk.)

Iš paskutinių 16 mačų namuose „Bayern“ laimėjo 14. Paskutinį su Plzeno „Viktoria“ – net 5:0. „Bayern“ savo jėgą parodė ir pirmajame mače su „Manchester City“, kurį išvykoje sudorojo 3:1.

**Plzeno „Viktoria“ (0 tšk.) – **Maskvos CSKA (3 tšk.)

„Viktoria“ namuose Čempionų lygoje šiame sezone dar neįmušė nė vieno įvarčio, tačiau dar turi galimybę užimti trečią vietą ir tęsti kovą Europos lygoje. Tam reikia nugalėti CSKA, nes išvykoje buvo pralaimėta 2:3.

Trečiadienis

E grupė

Gelzenkircheno „Schalke“ (7 tšk.) – „Basel“ (8 tšk.)

Paskutinė „Basel“ kelionė į Vokietiją – 2012-aisiais – baigėsi gėdingu sutriuškinimu 0:7 nuo „Bayern“ klubo. Tai yra didžiausias „Basel“ pažeminimas per visą klubo istoriją Europos turnyruose. Visgi geresnėje situacijoje prieš paskutinį turą yra „Basel“ – vietą kitame etape jam garantuotų ir lygiosios.

*Londono „Chelsea“ (9 tšk.) – **Bukarešto „Steaua“ (3 tšk.)

„Steaua“ klubas antradienį gali tapti vienvaldžiu Čempionų lygos rekordo savininku, jei... nenugalės „Chelsea“ ekipos. Rumunijos čempionams tai būtų 23-ias mačas turnyre be pergalės, o tokios ilgos serijos be pergalės Čempionų lygoje nėra buvę.

F grupė

„Napoli“ (9 tšk.) – Londono „Arsenal“ (12 tšk.)

Painiausia grupė. „Arsenal“ užims pirmą vietą, jei nepralaimės, o į kitą etapą žengs, jei išvengs pralaimėjimo trijų įvarčių skirtumu (skaičiuojant, kad „Borussia“ laimės). „Borussia“ užtenka paskutiniame ture surinkti tiek pat taškų, kiek „Napoli“, o šiam klubui būtina pranokti „Borussia“ rezultatą arba sutriuškinti „Arsenal“ bent 3 įvarčių skirtumu.

**„Marseille“ (0 tšk.) – Dortmundo „Borussia“ (9 tšk.)

Prieš du sezonus „Marselle“ jau nužudė „Borussia“ viltis žengti į kitą Čempionų lygos etapą. Tada taip pat šeštajame grupių etapo ture „Borussia“ pirmavo namuose 2:0, bet pralaimėjo rungtynes 2:3, o tolyn žengė „Marseille“.

G grupė

*Madrido „Atletico“ (13 tšk.) – „Porto“ (5 tšk.)

Praėjusio sezono Čempionų lyga „Porto“ klubui baigėsi būtent Ispanijoje – pralaimėjimu 0:2 „Malaga“. Kad scenarijus nepasikartotų, „Porto“ būtina išvykoje nugalėti dar nepralaimėjusį grupės lyderį „Atletico“ ir tikėtis, kad „Zenit“ neįveiks autsaiderės „Austria“.

**„Austria“ (2 tšk.) – Sankt Peterburgo „Zenit“ (6 tšk.)

„Austria“ namuose pralaimėjo tris Čempionų lygos mačus iš eilės, o „Zenit“ išvykose laimėjo 3 kartus iš paskutinių 4-ių. Tiesa, pirmoji poros akistata Sankt Peterburge baigėsi be įvarčių – 0:0.

H grupė

„AC Milan“ (8 tšk.) – Amsterdamo „Ajax“ (7 tšk.)

Prie „Ajax“ vairo stojęs Frankas de Boeras pirmąją pergalę prieš trejus metus iškovojo būtent „San Siro“ stadione. Tik pergalė „Ajax“ tenkina ir kovoje dėl vietos kitame Čempionų lygos etape.

*„Barcelona“ (10 tšk.) – **Glazgo „Celtic“ (3 tšk.)

„Celtic“ jau nepakils iš paskutinės vietos, bet gali nutraukti trijų iš eilės pralaimėjimų išvykose seriją. Maža to, Škotijos čempionai jos metu neįmušė nė vieno įvarčio.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS