D. Šemberas: pasaulio čempionato „juoduoju arkliuku“ gali tapti ir Kroatija | KaunoDiena.lt

D. ŠEMBERAS: PASAULIO ČEMPIONATO „JUODUOJU ARKLIUKU“ GALI TAPTI IR KROATIJA

  • 0

Buvęs futbolininkas Deividas Šemberas su nekantrumu laukia artėjančio pasaulio futbolo čempionato bei teigia, kad be nuolat įvardijamų favoritų „iššauti“ gali ir dar keletas prie stipriausių nepriskiriamų komandų.

„Šiemet favoritėmis bus tos komandos, kurios būna favoritėmis per kiekvieną pasaulio čempionatą: Brazilija; Vokietija; Ispanija; Prancūzija. (...) Kalbant apie „juoduosius arkliukus“, galima paminėti tokias rinktines kaip Belgija, Kroatija, Portugalija. Galbūt kažkas iš Pietų Amerikos galėtų tapti juo“, – prognozėmis dalinasi 39-erių saugo pozicijoje žaidęs D. Šemberas.

Anot jo, itin smagu bus stebėti komandinį žaidimą propaguojančias rinktines, kurios neturi itin ryškių žvaigždžių.

„Man smagiausia stebėti komandines komandas – tas, kurios neturi ryškių asmenybių, bet žaidžia kaip komanda, pasiekia rezultatą kaip komanda. Viena tokių rinktinių – Vokietija. Taip pat – Ispanija“, – mano 2005 metais su Maskvos CSKA klubu Europos lygos trofėjų laimėjęs D. Šemberas.

Jį stebėti rungtynes masina ne tik įdomiai besiklostantys komandų likimai, bet ir atmosfera stadionuose. O kokia ji, pašnekovui teko pajusti ir gyvai – jis 1994 metais čempionatui vykstant JAV stebėjo Brazilijos ir Kamerūno rinktinių dvikovą – ją rezultatu 3:0 laimėjo brazilai. Nors tuo metu D. Šemberui buvo vos 15, tačiau ten 83 tūkst. žmonių sukurta atmosfera giliai įsirėžė į atmintį.

„Pasaulio futbolo čempionatas – neabejotinai didžiausias šių metų renginys futbolo pasaulyje, visų mėgiamas, visų laukiamas. Tai šventė visiems futbolo sirgaliams“, – apibendrina vienas garsiausių Lietuvos futbolininkų.

Daugiau – įraše.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS